Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 12 juli 2007

Compuware voegt nieuwe functionaliteiten toe aan changepoint

Nieuwe functionaliteiten maakt werken met scenario's mogelijk, verbetert samenwerking met business en vergroot mogelijkheden voor beheer van complexe projectportfolio's.

Compuware introduceert Changepoint 12, de nieuwste versie van zijn oplossing voor IT-portfoliomanagement. Deze versie biedt belangrijke uitbreidingen, waarmee IT-afdelingen hun activiteiten continu kunnen afstemmen op de doelstellingen van de organisatie.

IT-afdelingen streven ernaar om de zakelijke doelstellingen centraal te stellen in hun IT-beleid. Ze moeten daarom zowel het aanbod als de vraag naar IT-diensten goed kunnen beheren. Het is vanwege de complexiteit van IT echter lastig om voortdurend te kunnen reageren op de veranderende wensen en eisen van klanten. Om effectief op wijzigingen te kunnen reageren, zorgt Changepoint 12 ervoor dat IT op ieder moment kan worden afgestemd op de strategische doelstellingen. Bovendien kan de IT-afdeling zich met Changepoint 12 altijd bezig blijven houden met alle aspecten die zijn gerelateerd aan het leveren van diensten. Tot slot kunnen zij snel tegemoet komen aan de gevolgen van relevante ontwikkelingen om binnen de doelstellingen van de organisatie te kunnen opereren.

De nieuwe eigenschappen van Changepoint 12 zijn:


* De mogelijkheid voor het ontwikkelen van scenario's die ondersteuning bieden bij het maken van beslissingen. Deze scenario's omvatten het volledige spectrum van IT-activiteiten: van projecten en ingeplande opdrachten tot ingediende verzoeken voor projecten. Deze uitgebreide scenario's kunnen worden geanalyseerd met behulp van een nieuwe grafische interface. Deze interface kan vergelijkingen maken op basis van gedetailleerde tijdschema's in de vorm van diverse soorten diagrammen en maakt dynamische 'what if' analyses mogelijk. Hiermee kunnen strategische alternatieven worden geëvalueerd en is het mogelijk om goede beslissingen te maken over de diverse IT-portfolio's.


* Een uitbreiding van het eerder geïntroduceerde klantenportal tot een veelomvattend platform. Hiermee worden klanten actief betrokken bij de gehele levenscyclus van IT-investeringen. Deze portal maakt het voor gebruikers mogelijk om deel te nemen aan de IT-processen: van het insturen van business cases tot het goedkeuren van de uiteindelijke financiering en aanvragen van wijzigingen of opdrachten.


* Krachtige webgebaseerde mogelijkheden voor het toewijzen van hulpmiddelen en het ondersteunen van projectafhankelijkheden. Hiermee kunnen hulpmiddelen zo goed mogelijk worden toebedeeld en kunnen programma's optimaal binnen complexe projectportfolio's worden beheerd.

In combinatie met Compuware's onlangs geïntroduceerde Changepoint Supply and Demand Accelerator, biedt Changepoint 12 een complete oplossing voor het beheren van IT-projecten en IT-portfolio's. Changepoint Supply and Demand Accelerator voegt aan Changepoint een reeks van standaardfunctionaliteiten zoals meetwaarden, procesautomatisering, sjablonen, beheerprogramma's en rapporten toe die alle zijn gebaseerd op industriestandaarden en best practices. Compuware's onlangs aangekondigde Rapid Path-dienstverlening maakt het voor IT-afdelingen mogelijk om binnen dertig dagen met Changepoint te werken.

COMPUWARE NEDERLAND
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Portfolio Management, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl

# # #

Nina Breuning
Edelman
020 301 09 80
mailto:nina.breuning@edelman.com