Ingezonden persbericht


persbericht

Toshiba TEC wint Europese Retail Solution Awards 2007

Toshiba TEC en Engelse partner Itim vereert met hoogste Europese Retail Technology Award

Amersfoort, 12 juli 2007 - Toshiba TEC Europa, toonaangevend leverancier van automatiseringsoplossingen voor retail en industrie, heeft twee Europese Retail Solution Awards gewonnen tijdens het prestigieuze jaarlijkse Retail Solutions Event 2007. De Awards werden uitgereikt voor uitstekende ondersteuning aan klanten en zeer goede prestaties op het gebied van innovatie in Groot-Brittannië. De Awards onderstrepen Toshiba TEC's voortdurende marktleiderschap en het bieden van meerwaarde voor klanten. Toshiba TEC Europa won de award in de categorie EPoS initiatief van het jaar, een erkenning voor organisaties die geavanceerde technologieën en systemen bieden

Toshiba was tevens vereerd om uit handen van de jury de belangrijkste award van de avond te ontvangen: de Europese Retail Solutions van het jaar. De juryleden waren erg onder de indruk van zowel de omvang en tijdsplanning van het project als van de fundamentele bedrijfstransformatie van het bedrijf waar het project is geïmplementeerd.

EMAP, de toonaangevende organisator in Groot-Brittannië van vakbeurzen en media groep, organiseerde de 'Annual Awards 2007'. Dit verreweg belangrijkste retailevent van het jaar werd bijgewoond door meer dan 700 van de top-retailers in Groot-Brittannië.

EPos Initiatief van het jaar
Toshiba TEC implementeerde samen met zijn Engelse partner Itim een complete revisie van de ICT-infrastructuur bij Celebrations Group, een van de belangrijkste specialisten in wenskaarten in Engeland. De uitrol bleek het grootse EPos project in Engeland in 2006 en was binnen drie maanden afgerond vanaf het moment van ondertekening van het contract tot en met de afronding. Het ST-71 POS systeem van Toshiba verving 760 kassa's door het hele land met aantallen van 80 per week en leverde probleemloos een belangrijk deel van de nieuwe technologische infrastructuur binnen een zeer strakke planning.

Door de samenwerking tussen Toshiba TEC en Itim was de Celebrations Group op tijd 'up and running' voor Kerstmis. Dit is de drukste tijd van het jaar; 40% van de omzet wordt gerealiseerd tussen oktober en december. De geavanceerde oplossing leverde de Celebrations Group een omzetverhoging van 12% en een terugverdientijd van slechts tien maanden.

Tim Lawson, Operationeel Directeur bij de Celebrations Group ligt het winnen van de award toe: "Het landelijke verkoopondersteunende netwerk van Toshiba TEC en hun zeer proactieve en efficiënte organisatie waren van cruciaal belang om van dit project een winnende EPos-implementatie te maken."

Over Itim
Itim is software ontwikkelaar en leverancier van end-to-end retailbusiness en logistieke oplossingen. Itim biedt retailers een volledig dienstenpakket van implementatie en training tot en met volledig gehoste beheerdiensten.

Over TOSHIBA TEC
TOSHIBA TEC Nederland is een toonaangevende producent van informatiesystemen voor de retail en de industrie. Haar productontwikkeling is erop gericht te anticiperen en in te spelen op potentiële behoeften van klanten. Dat resulteert in producten die de eindgebruiker een grote toegevoegde waarde opleveren.

TOSHIBA TEC Europe is leverancier van totaaloplossingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud van point-of-salesytemen (POS), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen.

TOSHIBA TEC Corporation heeft een wereldwijde omzet van 355 miljard yen en telt 58 kantoren die samen meer dan 13 000 mensen tewerk stellen. TOSHIBA Corporation is de meerderheidsaandeelhouder van TOSHIBA TEC, en biedt het de ondersteuning van een toonaangevende wereldwijde organisatie met een sterke aanwezigheid in vier continenten.



Ingezonden persbericht