KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

12-7-2007

Warnemunde onder indruk van Nederlandse jeugd

In het Duitse Warnemunde werd afgelopen dinsdag vol lof gereageerd op de prestaties van de Nederlandse Laser jeugd. Tijdens de
prijsuitreiking van de Warnemunde Woche met maar liefst 200
deelnemende Laserzeilers mochten de Nederlandse jonkies maar liefst 5 keer naar voren komen om hun prijzen op te halen. Met maar liefst 5 zeilers bij de eerste 10 leverden dit team een behoorlijke prestatie op internationaal niveau.

De Warnemunde Woche begon op zaterdag 6 juli redelijk onstuimig met een krachtige tot harde westenwind. Uitstel volgde en hield zelfs aan tot de wind op zondag iets was gaan liggen. Ondanks 1,5 dag van wachten wisten de zeilers toch goed hun concentratie vast te houden. Op de zondag werd de basis gelegd voor een goede eindklassering. Toch was er ook wat teleurstelling te verwerken, de goede uitgangsposities van Ben Koppelaar, 1 in het tussenklassement, en Maarten Max Moerman, 2 in het tussenklassement, werden op de maandag tijdens een draaierig windje uit handen gegeven. De laatste dag werd daardoor erg spannend in de top. Die dag draaide het hele Nederlandse team goed. Helaas was het voor Ben en Maarten Max niet genoeg voor de eindoverwinning, maar met een 3e en een 6e plaats mogen zij beslist thuiskomen. Maarten Max won wel het klassement onder 17 jaar. Jochem Bart Haakman en Yuri Hummel kwamen die laatste 2 dagen juist extra op stoom en bleken tijdens de races niet onder de indruk van de gevestigde orde. Yuri Hummel wist er zelfs een overwinning en een 2e plaats uit te slepen. Beide eindigden daardoor knap in de top 10.

Bij de standaards bleef Yuri Vogel zeer constant. Even leek het of hij zijn concentratie zou verliezen tijdens wat onenigheid bij de
onderboei, maar gelukkig wist hij na een goed gesprek de knop weer om te zetten. Een mooie 9e plaats werd het eindresultaat.

De komende weken zullen de Radial zeilers zich voorbereiden op het WK Laser Radial 27 juli t/m 11 augustus in Scheveningen.

Uitslagen Warnemunde Woche:
Laser Radial

1 Ben Paton GBR

2 Wojchiech Zemke POL

3 Ben Koppelaar NED
6 Maarten Max Moerman NED
7 Jochem Bart Haakman NED
8 Yuri Hummel NED
21 Sierk Jan ter Haar NED
54 Roos Epke NED
56 Jorne Knegt NED
61 Gerwin Jansen NED
65 Caren Niezen NED
80 Nina Hagoort NED
92 Freya Duvenkot NED

Laser Standard

1 Erik Schlaaff GER

2 Michael Zittlau GER

3 Jan Henrik Weischede GER
9 Yuri Vogel NED
28 Hein van Egmond NED
31 Peter van Aacken NED
42 Pjotr de Boer NED
52 Wybe van den Dool NED

Internetadres: www.warnemuender-woche.com
E-mailadres:koen.verhart@watersportverbond.nl