Gemeente Enkhuizen

12 Juli 2007

Werkconferentie Wmo

Dinsdagmiddag 26 juni jl. werd in het Wapen van Enkhuizen door de gemeente Enkhuizen een werkconferentie Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) georganiseerd. Voor de werkconferentie waren de organisaties uitgenodigd die werkzaam zijn binnen de gemeente Enkhuizen. Zo waren er deze middag vertegenwoordigers aanwezig van vrijwilligersorganisaties, belangenbehartigers, zorgaanbieders, jongeren advies commissie, gehandicaptenplatform en het onderwijs. Ook enkele raadsleden namen deel aan de bijeenkomst. De middag werd begeleid door de heer Meijer, werkzaam bij Primo nh. Het afgelopen jaar was de heer Meijer voorzitter van de Wmo-adviesraad.

In het programma voor de pauze werden de eerste drie prestatievelden zoals die in de Wmo zijn genoemd behandeld. Aan de hand van een korte inleiding werden in twee groepen vragen beantwoord: welke problemen zien de organisaties op dit terrein, wat kunnen zij bijdragen aan het oplossen van deze problemen, welke inbreng van de gemeente wordt verwacht en tenslotte of er suggesties zijn over het te voeren beleid door de gemeente. In de terugkoppeling werden veel suggesties gedaan met betrekking tot wijkgericht werken, jeugd en opvoeden.

Na de pauze werden de overige prestatievelden doorgenomen. De nadruk lag hier op vrijwilligers, mantelzorgers en de bestaande hulpverlening die niet op elkaar is afgestemd. De bevindingen van de werkconferentie worden meegenomen in het beleidsplan Wmo 2008-2011. Dit beleidsplan wordt eind 2007 aan de gemeenteraad voorgelegd.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl