Ingezonden persbericht




Tefaf showcase - een nieuw initiatief om veelbelovende jonge kunsthandelaren te promoten

Helvoirt, 12 juni 2007- De vooraanstaande positie van The European Fine Art Fair (TEFAF) onder de internationale kunst- en antiekbeurzen heeft geleid tot een lange wachtlijst voor potentiële deelnemers. Dat maakt het vooral voor beginnende kunsthandelaren en antiquairs moeilijk om deel te nemen aan deze beurs.

Ben Janssens, de nieuwe voorzitter van TEFAF, is erop gebrand om in dat laatste verandering te brengen. De Raad van Bestuur van TEFAF gaat akkoord met zijn voorstel om in 2008 TEFAF Showcase te lanceren. Hiermee krijgen recent gestarte kunsthandelaren de kans om éénmalig deel te nemen. TEFAF Showcase biedt hun de kans om een waardevolle ervaring op te doen door hun deelname aan een uiterst belangrijk internationaal kunstevenement. Tegelijkertijd maken bezoekers en deelnemers van TEFAF kennis met enkele van de meest sensationele galerieën en kunsthandelaren in opkomst.

Deelnemers aan TEFAF Showcase worden ondergebracht in een speciaal paviljoen met kleine identieke stands, ontworpen door de Amsterdamse architect Tom Postma. Er wordt een keuze gemaakt uit handelaren die de verscheidenheid aan disciplines op TEFAF weerspiegelen, zoals antiek en kunstvoorwerpen, schilderijen, tekeningen en prenten, antiquiteiten, juwelen en moderne en eigentijdse kunst.

De selectiecriteria zijn:


1 - de kunsthandel(aar) moet werkzaam zijn op het hoogste niveau op desbetreffend gebied


2 - de kunsthandel(aar) moet internationale reputatie genieten


3 - de kunsthandel(aar) moet minstens drie jaar zaken doen en ten hoogste tien jaar.

Een comité van TEFAF-leden en onafhankelijke kunstexperts zal vijf tot tien geschikte kandidaten selecteren. Alle objecten die ze brengen worden vooraf gekeurd. Aanvragen voor deelname aan TEFAF Showcase moeten vóór 1 oktober 2007 zijn ingediend via de website van The European Fine Art Fair Foundation.

De gekozen kunsthandelaren betalen alleen een vast bedrag van ¤5.000,- voor hun stand, inclusief sstandbouw en promotie. TEFAF ziet af van het entreegeld voor beursdeelname. Deelname aan TEFAF Showcase geldt slechts voor één jaar en biedt geen enkele garantie voor beursdeelname in de komende jaren.

AXA Art is hoofdsponsor van TEFAF Maastricht