Gemeente Arcen en Velden


---

Einde aan coalitie tussen CDA en PvdA/PK

Op 5 juli kwam er een eind aan de coalitie tussen CDA en PvdA in de gemeenteraad van Arcen en Velden. Daarnaast nam een meerderheid van de gemeenteraad een motie van wantrouwen aan tegen wethouder Van Marcke. Hij heeft daarop zijn ontslag ingediend.
Aanleiding voor dit alles was de verdeeldheid over de locatiekeuze voor de multifunctionele accommodatie in Arcen. Uiteindelijk koos een meerderheid van de gemeenteraadsleden voor de locatie zuidrand.

Wethouder Van Marcke legt zijn functie neer
Het ontslag van wethouder Van Marcke gaat op 9 augustus in. Er moet nu een nieuwe raadscoalitie komen. Vervolgens doet de raad een voorstel voor de vorming van een nieuw college van burgemeester en wethouders. Naar verwachting kan er direcht na de vakantieperiode een nieuwe wethouder worden benoemd en beëdigd. Van tevoren zal nog een extra raadsvergadering plaatsvinden. Over de datum van die vergadering en de verdere procedure wordt via de dorpsbladen en de website nadere informatie verstrekt.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met de raadsgriffier, Josephien Tullemans. Zij is aanwezig op maandag, woensdag en donderdag en bereikbaar via 077 - 473 77 12 of griffier@arcenenvelden.nl.

---