Gemeente Den Haag

Het plan voor de aansluiting van de Landscheidingsweg op de Hubertustunnel en via een rotonde op de Oude Waalsdorperweg is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. In dit plan zijn twee wensen uit de inspraak overgenomen. Bij de kruising nabij de achteringang van de Alexanderkazerne wordt het oversteken voor fietsers makkelijker. Bij de ingang van de tunnel wordt tussen de autoweg en het Bospark een hek geplaatst.

Volgens verkeerswethouder Peter Smit ligt er een goed plan: Het zorgt voor een optimale verkeersveilige aansluiting van de Hubertustunnel op de bestaande wegen. Daarbij wordt rekening gehouden met alle verkeersdeelnemers in het gebied.
Zo heeft de gemeente op basis van de inspraakreacties het ontwerp voor de kruising nabij de achteringang van de Alexanderkazerne en de rotonde naar TNO aangepast. Fietsers op het pad langs de kazerne kunnen hierdoor eenvoudig oversteken richting het duinengebied en fietspad nummer 10. Ook heeft de inspraak er toe geleid dat er tussen de autoweg en het Bospark een hek komt. Hiermee wordt voorkomen dat voetgangers of spelende kinderen de weg oversteken of zich ophouden bij de ingang van de tunnel.

Het plan dat nu wordt uitgevoerd, zorgt ervoor dat het verkeer vanaf de Landscheidingsweg en dus de Noordelijke Randweg/N14, de Hubertustunnel en de Oude Waalsdorperweg kan bereiken. De Landscheidingsweg sluit daarbij met twee rijstroken per richting aan op de Hubertustunnel. Voor het verkeer tussen de Landscheidingsweg en de Oude Waalsdorperweg wordt aan beide zijden van de tunnelmond een rijbaan met één rijstrook in elke richting aangelegd. Om de overgang van de Noordelijke Randweg naar de Oude Waalsdorperweg duidelijk te markeren, is gekozen voor een rotonde. Bovendien remt een rotonde de snelheid van het verkeer. Een rotonde neemt in dit geval minder ruimte in dan een gewone kruising en er zijn geen verkeerslichten nodig. Vanaf de rotonde wordt een nieuwe rijbaan richting TNO aangelegd. Deze wordt tevens voorzien van een tweerichtingen fietspad van en naar het duingebied Meijendel.

De Hubertustunnel gaat in juni 2008 open. De aansluiting en de rotonde moeten dan ook gereed zijn.