Gemeente Wageningen

Officiële oplevering eerste deel in Noordwest deelplan 9a

Woensdag 11 juli is het eerste deel van plan 9a van de nieuwbouwwijk Noordwest in Wageningen opgeleverd. Het gaat hier om de oplevering van de eerste 12 woningen met de bijbehorende openbare ruimte. De officiële openingshandeling werd verricht door de wethouders mevrouw M.S.G. Walma en mevrouw M.H. Kroes.

In deelplan 9a van de wijk Noordwest aan de rand van Wageningen worden in totaal 82 woningen (54 koop- en 28 huurwoningen) gebouwd. Het betreft een ruim opgezette locatie grenzend aan het groene Binnenveld. In totaal komen er op het voormalige weiland 60 grondgebonden huizen (vrijstaande-, halfvrijstaande- en rijtjeswoningen), 8 waterwoningen en 14 appartementen, waarmee ook starters op de woningmarkt worden bediend. Als deelplan 9a helemaal gereed is, is de uitbreidingswijk Noordwest zo goed als afgerond.

Deelplan 9a is ontwikkeld door Rotij Projecten en gerealiseerd door Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis in Rijssen. De eerste 12 woningen van het deelplan zijn inmiddels gereed en vandaag opgeleverd. De overige huizen volgen fasegewijs. Tot november 2007 worden er nog eens 54 woningen opgeleverd. In het tweede cluster, vanaf oktober 2007, staat de bouw van 8 appartementen en 8 waterwoningen op het programma.