Gemeente Oisterwijk

tevreden over gemeente Oisterwijk
06-07-2007
VROM-inspectie tevreden over gemeente Oisterwijk

In de periode van december 2006 tot januari 2007 is door de VROM-Inspectie in de gemeente Oisterwijk onderzoek gedaan naar de toepassing, naleving en handhaving van de wet- en regelgeving op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Bouw- en Milieuzaken. Hierbij is onder andere gekeken naar het verlenen van bouw- en sloopvergunningen en de afgifte van milieu- en gebruiksvergun-ningen door de gemeente. Eveneens is onderzoek gedaan naar de uitvoering van toezicht en handhaving binnen de gemeente en naar de aanwezigheid van beleid op het gebied van bouwen, milieu en ruimtelijke ordening. In zijn algemeenheid kan worden gesteld dat de VROM-Inspectie tevreden is over de gemeente Oisterwijk.

Op basis van de resultaten en aanbevelingen van het VROM-onderzoek is door de gemeente een plan van aanpak opgesteld ter verbetering van een aantal onderwerpen. Veel van de door de VROM-Inspectie gedane aanbevelingen en verbeterpunten zijn door de gemeente reeds opgepakt of gerealiseerd. Voorbeelden hiervan zijn het Toezichtsprotocol dat eind 2006 in werking is getreden en het Toetsingsprotocol voor bouwvergunningen dat binnenkort zal worden vastgesteld. Ook de capaciteit voor beleidsontwikkeling heeft aandacht. De Inspectie heeft inmiddels ingestemd met het Verbeterplan van de gemeente.

Het Inspectierapport met het Verbeterplan zijn inmiddels aan de gemeenteraad, de provincie

Noord-Brabant en de Commissaris van de Koningin van deze provincie aangeboden.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyDisclaimer Colofon