Gemeente Enkhuizen

12 Juli 2007

Asfalteringwerkzaamheden Douwe Brouwerweg en Gerard Brandtweg

Morgen,12 juli, beginnen de asfalteringwerkzaamheden op de Douwe Brouwerweg en de Gerard Brandtweg. Het betreft de Douwe Brouwerweg tussen de Kapellesloot en de Hoeksloot en de Gerard Brandtweg ten noorden van de rotonde Sebastiaan Centenweg. De asfalteringwerkzaamheden worden in principe afgerond op donderdag 19 juli, één en ander afhankelijk van de weersomstandigheden. Tenslotte worden na de bouwvak wegmarkeringen aangebracht.

Donderdag 12 en vrijdag 13 juli wordt de bestaande deklaag door middel van frezen en de tussenlaag op de T-kruising Douwe Brouwerweg met de Gerard Brandtweg verwijderd. Daarna omvatten de werkzaamheden maandag 16 juli het aanbrengen van een tussenlaag op de T-kruising en een nieuwe deklaag over het hele gebied op donderdag 19 juli. Gedurende de werkzaamheden is de Gerard Brandtweg op werkdagen tussen 6.00 uur en 18.00 uur afgesloten. Op de Douwe Brouwerweg blijft, behalve op donderdag 19 juli, een rijstrook beschikbaar voor het bestemmingsverkeer.

Gewijzigde planning
Op 9 mei 2007 publiceerde de gemeente in het Gemeentenieuws een vooraankondiging van de bovengenoemde asfalteringwerkzaamheden. Echter door het slechte weer van de afgelopen tijd, waardoor een goede asfaltering niet mogelijk is, heeft de aannemer zijn planning moeten aanpassen. In tegenstelling tot wat in de vooraankondiging staat, zal aannemer MNO Vervat Wegen B.V. morgen starten met de asfalteringwerkzaamheden. De gemeente informeert omwonenden per brief en verzoekt hen hun auto gedurende de werkzaamheden buiten het werkgebied te parkeren.

Helaas heeft de gemeente door de wijziging in de planning weinig speelruimte gehad in een tijdige voorlichting naar omwonenden en anderzijds betrokkenen over de aanvang van de werkzaamheden. Enige overlast naar aanleiding hiervan betreurt de gemeente ten zeerste. Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl