Politie Haaglanden

Persberichten 12 juli

Haaglanden, 12-07-2007

Hé, da's mijn TV!
Den Haag - De heling van een gestolen TV heeft een inbraak aan de Jules Masssenetstraat opgelost. Op 7 of 8 juli werd er in de woning ingebroken. De bewoners waren op dat moment op vakantie in Turkije. Uit de woning werd onder andere een plasmatelevisie weggenomen. De inwoonster van het huis waar werd ingebroken keek vervolgens raar op toen op 10 juli twee mannen in dezelfde straat een plasmatelevisie in een auto aan het laden waren. Deze leek wel erg veel op de gestolen televisie. De politie hield daarop de twee mannen die de televisie meenamen aan. Het bleek dat deze twee de TV uit een kelderbox hadden gekocht. De 16-jarige Haagse heler werd aangehouden en de politie doet nader onderzoek.

Tas gestolen, getuigen gezocht
Den Haag - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op de Van der Kunststraat op woensdag 11 juli om 13.00 uur. Een 18-jarige Hagenaar liep rond die tijd op straat, toen er drie jongens aan kwamen fietsen. Eerst vroegen ze hem om een sigaret, maar al snel bleken ze het op zijn tas te hebben voorzien. Die werd met geweld uit zijn handen getrokken waardoor het slachtoffer op straat viel. De verdachten hadden het volgende signalement. Leeftijd 17-18 jaar, Noord Afrikaans uiterlijk. Een jongen droeg een witte pet en had een gouden tand in het bovengebit. Een andere jongen had een vlassig baardje met kort opgeschoren haar. Was u getuige van dit voorval of kunt u helpen met het oplossen van deze beroving? Neem dan contact op met de politie, tel 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Verdachte speelt verstoppertje
Den Haag Politieagenten troffen woensdag 11 juli rond 17.00 uur in een woning aan de Mient een hennepkwekerij aan. Er hing een sterke wietlucht bij de woning en de agenten hoorden geluiden uit de woning komen. Toen zij de woning binnentraden ontdekten zij 150 hennepplanten. In de woning was niemand aanwezig, maar de politie trof wel een 23-jarige Hagenaar aan in de achter de woning gelegen schuur. Hij wist de achterzijde van de schuur open te breken en zo weg te vluchten. In de Maretakstraat werd hij door de achtervolgende agenten achterhaald. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachte bij de hennepkwekerij.

Gewonde na aanrijding
Wassenaar Een 57-jarige man uit Oegstgeest is op woensdag 11 juli 2007 omstreeks 07.50 uur op het fietspad van de Rijksstraatweg nabij het viaduct gewond geraakt na een aanrijding. De man fietste daar en kwam in botsing met een andere fietser die op het fietspad keerde om over te steken. Het slachtoffer kwam na de aanrijding ten val en liep een wond aan zijn gezicht op. Hij is naar een ziekenhuis vervoerd.

Glazenwasser valt van ladder
Monster/Westland Een 36-jarige glazenwasser viel woensdag 11 juli om 13.40 uur van zijn ladder. De man stond aan de Emmastraat de ramen van een woning te lappen en viel om nog onverklaarbare redenen van zijn ladder. Het slachtoffer werd vervoerd naar een ziekenhuis. Daar bleek dat de man slechts een polsbreuk aan het incident had overgehouden. De traumahelikopter die op voorhand ter plaatse werd gedirigeerd behoefde niet te landen.

Hebbes
Den hoorn/Westland Na intensief speurwerk konden politieagenten van Bureau Westland woensdag 11 juli een 59-jarige inwoner uit Den Hoorn aanhouden. De man was in 1999 niet teruggekeerd van proefverlof uit een huis van bewaring. De veroordeelde man reisde via Duitsland in en uit om te voorkomen dat hij werd aangehouden en wist al die jaren uit handen van justitie te blijven. Daarnaast bleek dat de man ruim een half miljoen euro had openstaan als ontnemingsmaatregel. Indien de man dat bedrag niet betaald moet hij naast zijn reguliere straf nog extra vier jaar de cel in. Door intensief zijn gangen na te gaan wisten de agenten de man te traceren in een woning in Den Haag.

Veel schade bij aanrijding
Delft Een 56-jarige automobiliste uit Delft veroorzaakte woensdag 11 juli om 16.45 uur een aanrijding kruising Schoemakerstraat met de Christiaan Huygensweg. De vrouw, die onder invloed van alcohol verkeerde, verleende geen voorrang aan een 38-jarige automobilist uit Baarn. De man sloeg daarbij met zijn auto over de kop, maar raakte, wonderwel niet gewond. Een 22-jarige andere automobilist die ook bij de aanrijding betrokken raakte kwam eveneens met de schrik vrij. Alle drie de betrokken personenautos raakten zwaar beschadigd. De 56-jarige veroorzaakster werd ter controle vervoerd naar een ziekenhuis. Een arts nam de vrouw een bloedproef af, omdat zij naar alle waarschijnlijkheid teveel had gedronken. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Verdachte rijdt door na aanrijding
Delft Een 26-jarige automobiliste uit Delft veroorzaakte woensdag 11 juli om 16.00 uur een aanrijding op de kruising Buitenhofdreef met de Kruithuisweg. De man botste tegen een 51-jarige automobiliste uit Delft en reed hierna door. De man werd echter door surveillerende politieagenten gesnapt toen zij hem zagen rijden zonder achterbumper. De man werd direct aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Slechte dronk
Delft Een 63-jarige inwoner uit Delft kreeg het woensdag 11 juli om 23.00 uur aan de stok met personeel van een café aan het Vrouwjuttenland. De man gooide daarbij enkele bierglazen op de grond. Gewaarschuwde politieagenten namen de man mee naar het bureau. Hij kreeg een proces-verbaal.

Jongetje (5) aangereden
Zoetermeer - Een 5-jarig jongetje uit Zoetermeer was woensdag 11 juli om 18.15 uur aan het spelen op de Heinenoordstraat. Plotseling rende hij tussen de geparkeerde auto's door de straat op, net op het moment dat een auto langsreed. Gelukkig reed de bestuurder van de auto niet hard. Het jongetje kwam met zijn voorhoofd tegen de rechterzijkant van de auto. De ambulance vervoerde het jongetje voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij geluk had gehad en er alleen een bult op zijn hoofd aan overhield.

Hagenaar raakt rijbewijs kwijt
Zoetermeer -Tijdens een snelheidscontrole op de Oostweg passeerden 500 auto's de radar. Vijf bestuurders reden daar op woensdag 11 juli tussen 18.00 en 23.00 uur te hard, waarvan één het wel heel bont maakte. Een 24-jarige Hagenaar reed 122 km/uur, waar 70 km/uur de maximumsnelheid is. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs direct inleveren.

Klap na verkeersruzie
Zoetermeer - Twee vrouwen kregen woensdag 11 juli om 13.40 uur ruzie op de Groen-Blauwlaan. Een 41-jarige vrouw uit Zoetermeer stapte na een verkeerssituatie waarbij bijna een aanrijding ontstond uit en gaf een 33-jarige vrouw uit Zoetermeer een klap tegen haar borst. Daarna stapte ze weer in en ging er vandoor. Het slachtoffer gaf het kenteken van de auto door aan de politie en hierdoor konden agenten haar even later in haar woning aanhouden.

Fiets met geforceerd slot
Zoetermeer - Agenten zagen woensdag 11 juli om 20.30 uur een man op een fiets voorbijkomen met een geforceerd slot zonder sleutel. Toen bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond, hielden de agenten de 23-jarige fietser uit Den Haag aan. Op het politiebureau kwam boven water dat de man ook nog gezocht werd in een andere zaak.