Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 12-07-2007

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 juli een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Door getuigen werd de politie gewaarschuwd omdat men had gezien dat een dronken man in zijn auto was gestapt en was gaan rijden. Ter hoogte van de Andesdreef trof de politie de 72-jarige automobilist uit Utrecht aan. De man gaf direct aan dat het dom was geweest om te gaan rijden. Omdat uit de eerste blaastest bleek dat hij te veel had gedronken, werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 625 ug/l uit. Ondanks zijn spijt moest de man toch zijn rijbewijs inleveren, kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.

Aanrijding letsel

UTRECHT - Op de Pijperlaan vond woensdagavond een aanrijding tussen een fietser en een bromfietsbestuurder plaats. Hierbij raakten twee personen gewond.

Een 49-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 18.30 uur op haar fiets in de richting van de Lessinglaan. Een 18-jarige bromfietsbestuurder uit Utrecht wilde de Lessinglaan oversteken om zo de Kennedylaan in te rijden. Hierbij had de man de vrouw over het hoofd gezien waardoor een aanrijding ontstond. Beiden raakten gewond. De vrouw had verwondingen in haar gezicht en de man had letsel aan zijn hand. Zij gingen naar het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie woensdagmiddag een meisje aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 14.55 uur een meisje met een aantal kledingstukken de paskamer ingaan. Na enige tijd kwam het meisje de paskamer weer uit, maar met minder kledingstukken. In de paskamer trof de beveiliging een aantal beveiligingslabels aan. Het 16-jarige meisjes uit Zeist werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.

Verkeerscontrole

UTRECHT - De politie heeft woensdagmiddag een grote verkeerscontrole op de Pompelaan uitgevoerd.

In samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Douane en de Belastingdienst werd een algemene controle uitgevoerd. In totaal werden 470 voertuigen en bestuurders gecontroleerd. Alle bestuurders moesten een blaastest afleggen Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 460 ug/l uit. Tijdens de snelheidcontrole werd van één bestuurder zijn rijbewijs ingenomen omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

De Belastingdienst kon bij een aantal personen een naheffing innen. Tevens werden twee auto's in beslag genomen. De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde in totaal 30 taxi's. Voor zeven bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven omdat zij geen vergunning hadden, een ongeldige werkmap bij zich hadden en geen rittenstaat invulde.

De politie schreef verder nog bekeuringen uit voor onder andere het niet hebben van een geldig rijbewijs, gladde banden, overbelading, het onverzekerd rijden en het niet handsfree bellen.