Politie Groningen

Donderdag 12 juli 2007

Provincie Groningen, 12-07-2007

Groningen: onbekende man rijdt door na aanrijding

De politie zoekt getuigen van een ongeval waarbij de automobilist doorreed. Een 17-jarige meisje uit Groningen fietste woensdagmorgen 11 juli omstreeks 08.45 uur over de Verlengde Visserstraat, richting de Vissersbrug. Het meisje zag een zwarte personenauto vanaf de Reitdiepskade komen. De onbekende man reed tegen de achterkant van haar fiets. Hierdoor viel ze en bleef gewond op de grond liggen. De bestuurder reed door richting de Lage der Aa. Het meisje raakte gewond aan haar hoofd, nek en been. De onbekende man reed in een zwarte auto, heeft een donkere huidskleur en is circa 20 jaar oud. De politie onderzoekt de aanrijding en verzoekt getuigen zich te melden bij Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man aangehouden na huiselijk geweld

Een 36-jarige inwoner van Groningen is woensdagmiddag in de wijk Vinkhuizen aangehouden voor mishandeling van zijn 36-jarige vrouw. De vrouw meldde zich overstuur aan het bureau en verklaarde dar haar man in de brandgang achter haar woning haar keel had dichtgeknepen en haar aan haar haren had getrokken. Agenten hielden de man aan bij zijn woning. Hij gedroeg zich erg opstandig en moest met geweld in bedwang worden gehouden. Hij werd ingesloten. Het huiselijk geweld traject wordt gestart.

Groningen: winkeldief ingesloten

De politie heeft woensdagmiddag in een supermarkt aan de Brugstraat een 24-jarige Stadjer aangehouden voor winkeldiefstal. Hij werd betrapt toen hij vier bierfusten had meegenomen zonder te betalen. De fusten werden teruggegeven aan de supermarkt. De verdachte werd meegenomen naar het bureau. Hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: bekeuring voor gecoate autoruiten

Een 30-jarige automobilist uit Scheemda is woensdagmiddag op de Osloweg langs de kant van de weg gezet. Hij reed in een auto waarbij de zijruiten en een gedeelte van de voorruit was beplakt met donkere folie. Een meting op het politiebureau wees uit dat de
lichtdoorlatendheid erg laag was. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. Hij moest zijn kentekenbewijs later in komen leveren, omdat hij die in eerste instantie niet bij zich had. Toen hij het kwam inleveren, had hij ook de coating van ruiten verwijderd.

Groningen: man steelt kip en shampoo

Een 27-jarige man uit assen is woensdagavond aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had bij een supermarkt op het Akerkhof voor bijna 50 euro aan kippenvlees en shampoo gestolen. Toen hij werd ingerekend had hij een flesje drank bij zich. Hij verklaarde dat te hebben gekocht. Op het bureau kwamen nog meer gestolen goederen te voorschijn. Ook nu ging het weer om kippenvlees en shampoo. Hij verklaarde ook die bij dezelfde supermarkt te hebben meegenomen. Ook vertelde hij uiteindelijk dat hij het flesje drank daar ook had gestolen. De goederen konden niet worden teruggegeven aan de eigenaar, maar werden vernietigd. Bij zijn fouillering kwam ook nog een mes te voorschijn. Hij is ingesloten voor verhoor.

Groningen: alcoholcontrole na klachten bewoners

De politie heeft woensdagavond en -nacht na klachten van bewoners een alcoholcontrole gehouden in de wijk Beijum. Een 28-jarige Stadjer viel door de mand toen hij een parkeerplaats aan de Stoepemaheerd verliet. Een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau bleek dat hij ruim 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. Hij had nog maar twee maanden zijn rijbewijs, maar moest het nu al inleveren. Tegen de beginnend bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook een 33-jarige Stadjer was de klos. Hij reed over de Isebrandtheerd toen hij gecontroleerd werd. Een blaastest wees uit dat hij niet onder invloed reed. Hij had alleen geen rijbewijs. En de auto was niet verzekerd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In de binnenstad werd op de W.A. Scholtenstraat een 32-jarige automobilist uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen dat hij niet-handsfree belde. Bovendien wees een blaastest uit dat hij onder invloed was. Op het bureau bleek dat hij ruim 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs moest hij afstaan, maar dat had hij niet bij zich. Zijn auto werd als zogenaamd onderpand meegenomen naar het bureau.

Leek: eenzijdig ongeval A7

Ter hoogte van Oostwold raakte woensdagmiddag een 64-jarige inwoner van Groningen van de weg. De bestuurder kwam na het passeren van een vrachtauto met zijn voorwiel in de middenberm van de A7 terecht. Nadat hij wilde corrigeren, raakte de man met de auto in de slip. Het voertuig sloeg enkele malen over de kop en belandde uiteindelijk door de vangrail in een sloot. De bestuurder en zijn 45-jarige passagier konden door hulp van omstanders uit de auto worden gehaald. Zij liepen wonderwel geen letsel op. De auto en de vangrail waren zwaar beschadigd.

Leek: door aquaplaning van de weg

Op de A7 raakte afgelopen nacht een 57-jarige man uit Groningen met zijn auto van de weg. De man raakte in een slip door hevige waterval en aquaplaning. Na enkele keren rondgetold te hebben kwam en auto in de berm en sloeg uiteindelijk over de kop. De auto belandde op zn kop in de sloot naast de secundaireweg. Dankzij snel ingrijpen van andere weggebruikers konden de man en zijn 19-jarige passagier uit de auto worden gehaald. Met de schrik in de benen konden de beide mannen zonder verdere kleerscheuren naar huis. De auto werd zwaar beschadigd weggetakeld.

Delfzijl: gereedschapdief

Op de Wegastraat heeft de politie woensdagavond een 45-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man bleek vanaf het terrein van een bouwbedrijf goederen te hebben weggenomen. Getuigen zagen dat de man met een tas vol goederen op een fiets het terrein verliet. Binnen enkele tellen kon hij door agenten worden opgepakt. In de tas bleken diverse gereedschappen, vermoedelijk afkomstig van het
bedrijfsterrein, te zitten. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Grootegast: twee keer onder invloed

Op de Hoofdstraat heeft de politie afgelopen nacht een 41-jarige inwoner van Lutjegast opgepakt. De man reed in zijn auto terwijl hij onder invloed was van alcohol. Bij controle bleek de man bijna 0.9 promille in zijn bloed te hebben. Bijna drie uur daarvoor was de man ook al aangehouden voor het rijden onder invloed met iets meer dan 0.5 promille alcohol in zijn bloed. Wie niet horen wil moet voelen. Hij kreeg wederom een proces-verbaal.

Winschoten: zoektocht levert nog niets op

Woensdagavond hebben politie en brandweer enige tijd gezocht naar een mogelijk verdrinkingsgeval. Een getuige zag dat een verwarde vrouw enige tijd langs het kanaal van de Industrieweg liep. De vrouw gooide een paar schoenen in het kanaal. De getuige was bang dat de vrouw zelf ook te water zou gaan. Nadat hij even weg was geweest trof hij de vrouw niet meer aan. Hierop belde de man de politie. Een zoektocht met brandweerduikers leverde niets op. Ook was bij de politie geen informatie rond mogelijke vermissing van een vrouw. Na ruim anderhalf uur werd de zoektocht gestaakt. De politie stelt vandaag een verder onderzoek in.

Hoogezand: politie zoekt eigenaar duikspullen

De politie is op zoek naar de eigenaar van enkele duikpakken. De duikspullen, 7 sets, zijn van diefstal afkomstig en volgens enkele aangehouden verdachten weggenomen uit een geparkeerde trailer in Winschoten. Bij de politie is echter geen aangifte van de goederen gedaan. De verdachten zijn vorige week op heterdaad betrapt bij inbraken in Harkstede. De politie doet onderzoek naar de inbraken. De eigenaar van de goederen kan zich melden bij het Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Kielerbocht: aantal geregistreerde voertuigen: 337, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, Meint Veningastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1598, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Nieuwe Pekela, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1221, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 815, aantal overtredingen: 148, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1142, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zoutkamp, Panserweg: aantal geregistreerde voertuigen: 435, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Boer, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1628, aantal overtredingen: 159, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.