Ingezonden persbericht


Radio 2 Zomerfestival: Ilse de Lange op Pinkpop (2007)

In het Radio 2 Zomerfestival staat donderdag 12 juli de hele dag Ilse de Lange centraal. Tussen 22 en 23 uur presenteert Marc Stakenburg het optreden dat De Lange afgelopen jaar gaf op Pinkpop. De ontwapenende zangeres bewees daarmee op het hoogste niveau thuis te horen.

Sinds haar debuutalbum World of Hurt uit 1998 is ze uitgegroeid van de nieuwkomer met de opvallende country-snik tot aan de gelouterde zangeres die een eigen plek in de popmuziek heeft ingenomen. Ze speelde onder meer 'I'm not so tough', 'Livin' on love ', 'Don't you let go of me' en 'The great escape'.

Radio 2 zet deze zomer negen weken lang dagelijks een andere artiest centraal.

Hoogtepunt is iedere dag de uitzending tussen 22 en 23 uur van unieke liveopnamen van telkens een andere dagartiest. Marc Stakenburg verzamelde in de archieven van onder andere de VARA en de KRO bijzondere oude en fraaie recente concertopnamen.

Tussen 2 juli en 31 augustus zijn concerten te horen van onder meer Elvis Costello, Doe Maar, Charles Aznavour en Jamie Cullum. De volledige lijst van 45 dagartiesten staat op www.radio2.nl.

Gedurende de dag wordt in elk programma een aantal nummers gedraaid van de dagartiest. Popdeskundige Leo Blokhuis speelt verspreid over de programma's Ontbijtradio, Gouden Uren, Tijd voor Twee, Schiffers.FM en Knooppunt Kranenbarg een popquiz over de dagartiest.

De programma's haken bovendien op andere manieren in op de dagartiest: Ontbijtradio presenteert dagelijks een column, Gouden Uren heeft een quiz, Schiffers.FM de Muziekpuzzel en Knooppunt Kranenbarg de Top 3 van de dagartiest.

www.radio2.nl



Ingezonden persbericht