Gemeente Vlaardingen


Presentatie speeleiland Babberspolder

11 juli 2007

Op donderdag 12 juli presenteren wethouder Hans Versluijs en directeur Waterweg Wonen Leo de Jong het voorontwerp van het speeleiland in Babberspolder-Oost. Tevens slaan zij de eerste paal van het project Rietsingel in deze wijk en wordt een aantal bouwborden onthuld. Zij doen dit niet alleen. De huidige en toekomstige bewoners van Babberspolder-Oost kunnen zich bij de tocht door de wijk aansluiten en ontdekken wat Babberspolder-Oost in de nabije toekomst te bieden heeft.

In de zomer van 2008 is het speeleiland in Babberspolder een feit. Het speeleiland wordt een plek met veel groen, water en speeltoestellen die de fantasie van de kinderen kunnen prikkelen. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met de buurt en vooral met de kinderen. Zij mochten hun eigen ideeën inbrengen en hun ontwerpen presenteren. Ook de volwassenen zijn gehoord. Ook voor hen wordt het speeleiland een plek waar het goed toeven is. Er komt een gebouw waar koffie kan worden gedronken en er is voldoende gelegenheid om buiten in het groen te zitten. Het is de bedoeling dat ook scholen, naschoolse opvang en andere instanties uitgebreid gebruik kunnen gaan maken van het speeleiland en de accommodatie op het speeleiland.

Mooi wonen
Met het slaan van de eerste paal gaat de bouw van wooncomplex Rietsingel officieel van start. De Rietsingel bestaat uit 42 appartementen en 8 stadswoningen, allen met een eigen parkeerplaats. Het is het tweede nieuwbouwplan dat in BabberspolderOost wordt gerealiseerd. Met het speeleiland en de bouw van Rietsingel gaat de vernieuwing van Babberpolder-Oost steeds meer vorm krijgen. Het wordt een mooie woonplek voor mensen die in een rustige omgeving willen wonen met uitzicht op het groen en dichtbij alle voorzieningen die Vlaardingen en de wijk heeft te bieden.

Meer informatie
Start tocht : 17.00 uur
Startplaats: projectbureau Babberspolder-Oost, Van Hogendorplaan 139