Gemeente Twenterand


Onderhoud kleine Puntbrug Vroomshoop start na zomervakantie

College kiest voor behoud van kleine Puntbrug

Als Rijkswaterstaat het Zwolse Kanaal op donderdag 5 juli 2007 aan waterschap en gemeente heeft overgedragen, zal de gemeente het benodigde onderhoud aan de brug verrichten en wil ze de verkeerssituatie in het gebied rondom het kanaal verbeteren. Wethouder Lambers: "wij hebben alle aspecten meegenomen, waaronder de inbreng van de buurtbewoners tijdens de informatieavonden. We willen de kleine Puntbrug graag behouden. Wel moet dan de passantenhaven worden verplaatst en daarvoor moeten nog enkele zaken worden onderzocht."

De gemeente Twenterand ontvangt van rijkswaterstaat een afkoopsom om achterstallig onderhoud weg te werken en het onderhoud over een periode van 30 jaar uit te voeren. Vanuit de gemeente zijn alle mogelijke alternatieven voor de inrichting van het gebied rondom het oostelijke gedeelte van het kanaal bezien. Daarbij zijn ook de kosten meegenomen. Vanuit de bewoners in de omgeving bestaat de uitdrukkelijke wens om de brug op de bestaande locatie te behouden. Daarom heeft het college de voorkeur uitgesproken voor de optie waarbij de passantenhaven wordt verplaatst naar de oostkant van de brug en van de beweegbare brug een vaste brug te maken. Voor zover noodzakelijk zal het achterstallig onderhoud worden weggewerkt. Het staal- en betonwerk zal opnieuw worden geconserveerd en het brugdek zal worden vervangen. De brug zal permanent gesloten blijven voor vracht- en landbouwverkeer.

Na de zomerperiode zullen de werkzaamheden aan de brug worden voorbereid en uitgevoerd. Het achterstallig onderhoud zal dan worden weggewerkt. Over de verkeerstechnische aanpassingen in de omgeving zal met de buurtbewoners overleg plaatsvinden tijdens een informatieavond direct na de zomervakantie.