Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 29 juni 2007

Vlaanderen feest én zingt in 2007

Ook dit jaar viert Vlaanderen elf dagen lang het feest van de Vlaamse Gemeenschap. Samen met vzw Vlaanderen-Europa en talrijke lokale organisatoren wil de Vlaamse overheid met het initiatief 'Vlaanderen Feest!' zoveel mogelijk Vlamingen op de been brengen in de aanloop naar de Vlaamse feestdag en uiteraard op 11 juli zelf.

Meer dan 1100 feesten

Vlamingen én bezoekers van Vlaanderen kunnen kiezen uit vele honderden activiteiten overal in Vlaanderen. Alle grote steden en meer dan 200 gemeenten organiseren een of meer evenementen voor het festiviteitenprogramma van 'Vlaanderen Feest!'. Bewonersgroeperingen en plaatselijke verenigingen stofferen de elf dagen van 1 tot 11 juli met meer dan 1100 buurtfeesten en andere lokale initiatieven onder het label 'Vlaanderen Feest!'.

Om die massa kleinere en grotere initiatieven mogelijk te maken, kunnen de organisatoren onder andere rekenen op meer dan 3000 feestcheques ter waarde van een 200 euro.

Slothappenings op televisie

In Antwerpen sluit de elfdaagse 'Vlaanderen Feest!' af met een liveversie van het VRT-liedjesprogramma 'Zo is er maar een'. Gastvrouw op 11 juli op de Grote Markt is Yasmine. De VRT zendt deze slothappening live uit.

De camera's van VTM staan op 11 juli 's avonds live op de Brusselse Grote Markt waar de feestelijke Carrousel na elf dagen neerstrijkt voor de Gulden Ontsporing, met Will Tura bovenaan op de affiche.

Gratis feestlied downloaden

Dit jaar zal het lied 'Als Vlaanderen feest' op menig groot en klein feest voor extra kleur en ambiance zorgen. Deze meezinger geschreven door Bart Herman en gezongen door Wim Leys beschrijft op een gemoedelijke manier het feestelijke leven in Vlaanderen met alles wat daar bij hoort: mosselen-friet en een frisse pint, de vele wielerwedstrijden, de trips naar de kust. Iedereen kan het feestlied tot en met 15 juli gratis downloaden.

De feestelijke links op een rij:

Alle evenementen van 'Vlaanderen feest!'

http://www.11daagsevlaanderen.net/evenementengids.php (http://www.11daagsevlaanderen.net/evenementengids.php)

Download gratis het lied 'Als Vlaanderen feest'

http://www.wimleys.be/index.php?module=download (http://www.wimleys.be/index.php?module=download)

Carrousel: elf dagen feest in Brussel

http://www.carrousel2007.be/Home/ (http://www.carrousel2007.be/Home/)

'Zo is er maar één' in Antwerpen

http://www.een.be/televisie1_master/programmas/e_ziem_programma/index.shtml (http://www.een.be/televisie1_master/programmas/e_ziem_programma/index.shtml)

De Gulden Ontsporing op de Brusselse Grote Markt

http://www.carrousel2007.be/DeGuldenOntsporing/index.cfm/Slotfeest (http://www.carrousel2007.be/DeGuldenOntsporing/index.cfm/Slotfeest)

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Mevr. An De Moor, voorzitter, vzw Vlaanderen-Europa
GSM: 0475 62 00 98
Email: 11-daagse@skynet.be