EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

PERSBERICHT

11 juli 2007

EVO GAAT SAMEN met hogescholen logistiek talent BEGELEIDEN

Om logistieke toptalenten de kans te geven zich te ontwikkelen, start EVO met 'Topcoaches voor Toptalent'. Tijdens dit project krijgen zo'n 25 vierdejaars studenten Logistiek van vijf verschillende hogescholen coaching van een logistiek manager. Gedurende dit traject worden studenten klaargestoomd voor een logistieke topfunctie. Op deze manier sluiten theorie en praktijk beter op elkaar aan. Daarvan profiteren zowel studenten als bedrijven op zoek naar logistiek talent.

Machiel van der Kuijl, directeur EVO Vereniging: "Het initiatief voor Topcoaches voor Toptalent is ontstaan door de gesprekken die EVO voerde met haar leden. Uitkomst daarvan is dat logistiek naar een hoger niveau moet. We zien te weinig logistici managementposities in het bedrijfsleven innemen. Vaak omdat ze alles van logistiek weten, maar minder van het leiden van een onderneming. Dit kan alleen worden bereikt als zowel het bedrijfsleven, kennisinstellingen als studenten willen investeren."

Studenten van de Hogeschool Amsterdam, Rotterdam, Windesheim, Arnhem en Nijmegen en Fontys Hogescholen Eindhoven en Venlo kunnen zich aanmelden voor dit project op de website www.topcoachesvoortoptalent.nl. De vierdejaars studenten moeten door een selectieprocedure waarbij vooral wordt gekeken naar potentiële competenties als kennis en inzicht, communicatieve en sociale competenties, leiderschap en persoonlijkheid.

Het initiatief Topcoaches voor Toptalent is een samenwerking van EVO met vijf hogescholen en wordt ondersteund door het Platform Kennisakkoord Logistiek.