Gemeente Stadskanaal

Hoe staat u te boek bij de gemeente?

Over de gemeentelijke basisadministratie (GBA)

De gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) is de officiële benaming voor de bevolkingsadministratie die elke gemeente bijhoudt. Hierin zijn de persoonsgegevens opgenomen van alle inwoners van de gemeente. Het gaat hierbij bijvoorbeeld over waar u woont, of u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, welke nationaliteit u heeft en wie uw ouders en kinderen zijn. U bent verplicht wijzigingen in uw persoonlijke situatie door te geven.

Meer informatie over GBA

Meer lezen over de gemeentelijke basisadministratie onder Wonen & Leven, burgerzaken.

Gewijzigde openingstijden bibliotheken en bibliobus

In de periode van 9 juli tot 20 augustus zijn de bibliotheken in Zuid-Groningen geopend op andere dagen en tijden. Verder rijdt de bibliobus niet van 16 juli tot en met 11 augustus.De openingsdagen zijn zo op elkaar afgestemd dat er elke dag wel een bibliotheek in de gemeente of directe omgeving open is. En net als in de rest van het jaar geldt ook tijdens de vakantie dat u niet alleen in de eigen bibliotheek terecht kan, maar ook bij de andere bibliotheken in de provincie Groningen. Kijk ook op
www.mijneigenbibliotheek.nl/stadskanaal.

Bouwplannen

In de periode van 28 juni t/m 4 juli zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Oranjestraat 43 t/m 52, voor het bouwen van tien seniorwoningen, d.d. 29 juni

* Europaplein 11, voor het uitbreiden van een warenhuis, d.d. 2 juli
* Gasselterstraat 39, voor het plaatsen van twee dakkapellen, d.d. 2 juli

* Lilienthalplein 11, voor het plaatsen van hekwerk, d.d. 2 juli

Onstwedde

* Vledderhuizen ong. Sectie W. 1890, voor een aanlegvergunning, d.d. 28 juni

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur naar het gemeentehuis. In verband met de vakantieperiode is dat pas echter 6 augustus weer het geval. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Voor nadere informatie over deze bouwplannen of verleende vergunningen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* T. Heibeek, Beumeesweg 83 in Alteveer voor het tijdelijk legaliseren van (kantoor)units op het perceel Stelmaker 13 in Stadskanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, met de kadastrale aanduiding B. 11401


* R.J. Wubs, Wessinghuizerweg 2 in Onstwedde voor het tijdelijk plaatsen van twee stacaravans, voor een periode van 12 maanden nadat vrijstelling en bouwvergunning zijn verleend, aan de Wessinghuizerweg 2 in Onstwedde.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. B

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* J. Moerman, Spoorsingel 39 in Musselkanaal voor het bouwen van een bedrijfsloods op het perceel Stadswijk ong. in Musselkanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, met de kadastrale aanduiding C 13165/13361 ged

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp van deze vrijstellingsbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Als u het niet eens bent met deze voornemens, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van donderdag 12 tot en met 22 augustus 2007 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de Gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage de meldingen op basis van artikel 8.19 van de wet milieubeheer van:

* Mts. Scholte- Aalbes/ Platen, 3e Oomsberg 5 in Vledderveen voor de sloop en het oprichten van de loods (berging machines en werktuigen) aan de 3e Oomsberg 5 in Vledderveen.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beschikking binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit een bezwaarschrift indienen bij het gemeentebestuur. Tevens kunnen zij bij de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk verzoek richt u tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ook ter inzage de meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:

* Otto Barkhuis Mechanisatie, Nijverheidslaan 50 in Musselkanaal voor het van toepassing worden van het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer op een al aanwezige inrichting (Otto Barkhuis Mechanisatie) aan de Nijverheidslaan 50 in Musselkanaal.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

De openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking Wm inzake de aanvraag van:

* Grondbank GMG in Groningen. Het gaat om een oprichtingsvergunning voor een (tijdelijke) in-richting (gronddepot) aan de Barkelazwet ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie R, nummer 1248 in Alteveer.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld. Iedereen die zich niet kan verenigen met deze ontwerpbeschikking kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 23 augustus 2007, een zienswijze indienen. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag vóór 2 augustus 2007 van u. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 2 juli t/m 6 juli 2007 is de volgende uitwegvergunningen verleend:

Stadskanaal

* Werfstraat 46, d.d. 2 juli. Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Als u nog vragen heeft over deze vergunning kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 3 juli 2007 is de volgende kapvergunning verleend:

Stadskanaal

* Valkenhorst achter de percelen 25 - 37 ± 10 bomen (bossingel)

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.


* 11 juli 2007