Familietheater en workshops in vier Amsterdamse stadsparken


`Dogtroep meets teksttoneel'
AMSTERDAM, 20070628 -- Deze zomer zet theatergroep De Tent van m'n Tante van woensdag 11 juli tot en met zondag 5 augustus (19.30-21.00 uur) haar groenwitte tent op in vier stadsparken in Amsterdam. Met overdag theaterworkshops en 's avonds de familietheatervoorstelling 'WRAK'.

Shakespeare voor iedereen

Na `Winteravondsprookje' in 2006, brengt De Tent van m'n Tante ook dit jaar een laagdrempelige bewerking van een theaterstuk van Shakespeare: twintig avonden lang de vrolijke, snelle en spetterende theatervoorstelling `WRAK' na(ar) De Storm van Shakespeare. Iedereen vanaf 5 jaar is welkom!

`Dogtroep meets teksttoneel'

Met `WRAK' biedt De Tent van m'n Tante toegankelijk teksttoneel met veel spektakel: teksttoneel met een goed verhaal, gegoten in de spektakelstijl van theatergroepen als Dog troep of Vis à Vis.
`WRAK' is een theaterstuk met magie, passie, slapstick en muziek, waarin...
...koning Prospero wraak wil nemen op zijn broer Seb, omdat die hem onttroonde en op de vuilnisbelt deed belanden.
...zwerver Kaliban wraak wil nemen op koning Prospero, omdat die zomaar de macht over de vuilnisbelt heeft overgenomen.
...de jonge Ariel zijn vrijheid terug wil.
...óók nog een clubje zatte motorrijders het verhaal binnendringt.
...het tóch geen bloedbad wordt omdat er één macht de allergrootste is: de onschuldige liefde.

De Tent van m'n Wat?!?

De Tent van m'n Tante bestaat uit zes Amsterdamse theatermakers die interactieve voorstellingen met een zomers karakter voor een breed publiek maakt. De Tent van m'n Tante is ontstaan in 2004. Na twee succesvolle theaterweken in 2006 staat De Tent van m'n Tante te trappelen voor een nieuwe zomer vól theater. Met dezelfde laagdrempelige formule als 2006, maar met nieuwe inhoud. Een gloednieuw theaterstuk, nieuwe workshops, méér parken, méér stadsdelen. Kortom: méér theater van De Tent!

Theater in vier Amsterdamse stadsparken

De Tent van m'n Tante speelt van woensdag 11 juli tot en met zondag 5 augustus (19.30-21.00 uur) twintig avonden lang de familietheater-voorstelling 'WRAK' in de volgende Amsterdamse parken:
- wo 11 juli t/m zo 15 juli: Eendrachtspark, Geuzenveld-Slotermeer
- wo 18 juli t/m zo 22 juli: Zimmerterrein, Oud-West
- wo 25 juli t/m zo 29 juli: Stadspark Osdorp, Osdorp
- wo 1 augustus t/m zondag 5 augustus: Molenwijk, Noord

Theaterworkshops

Overdag (14.00-16.00 uur) worden zang-, dans-, schmink-, rap-, soap- en improvisatieworkshops aangeboden voor jeugd en jongeren van 5 -18 jaar.

Kosten

Om de laagdrempeligheid van deze bijzondere theaterweken te vergroten, hanteert De Tent van m'n Tante lage toegangsprijzen: ¤ 2,- p.p. voor de theatervoorstelling en ¤ 2,- p.p. voor de theaterworkshops.

De familie

De familie van De Tent van m'n Tante bestaat uit: Zjuul Burgering (bewerking/speler), Martin van Tulder (dramaturg/speler), Martijn Smits (muziek/speler), Jeremiah Fleming (speler), Judith Hofstede (speler), Ineke Strating (speler), Stans Oude Luttikhuis (zakelijke leiding), Karen Drost (communicatie/vormgeving), Alfred Smit (decorconcept), Coen van Leeuwen (decorontwerp/bouw), Corrien van der Knijff (kostuum), Martin Driessen (regie) en alle vrijwilligers.

Begunstigers

De Tent van m'n Tante Theaterweken worden mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB fonds, Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, Stadsdeel Oud-West, Stadsdeel Osdorp, Stadsdeel Noord, fonds Norma, AMVJ, De Alliantie, Eigen Haard, Rochdale, Far West, AWV en Schipholfonds.





Ingezonden persbericht