Ingezonden persbericht


Persbericht

Humanitas Woonzorgplus Den Haag:
zorg en diensten met kwaliteit, identiteit en menselijke maat

Op 9 juli 2007 is de Stichting Humanitas Woonzorgplus Den Haag opgericht, waardoor de stichtingen CoornhertCentrum, Duinhage en Wijndaelercentrum vanaf nu een concern vormen. Met deze bundeling van krachten beogen de partners een sterkere gezamenlijke strategische positie op de Haagse markt van zorg en welzijn.

Het nieuwe concern onderscheidt zich door het bieden van wonen, welzijn en zorg op basis van identiteit, kwaliteit, humane waarden en menselijke maat.
Organisatie en bestuur hebben een schaalgrootte waarin cliënt en medewerker zich herkennen. Korte beslislijnen binnen het concern zorgen voor slagvaardige en efficiënte organisatie en hoge kwaliteit van zorg en diensten. De kwaliteit is aantoonbaar door certificering: zowel CoornhertCentrum als Wijndaelercentrum zijn in het bezit van het gouden Perspekt -keurmerk, Duinhage zal naar verwachting in december 2007 het zilveren keurmerk behalen.

Binnen Humanitas Woonzorgplus Den Haag blijven CoornhertCentrum, Duinhage en Wijndaelercentrum onder de eigen merknaam een breed pakket van intramurale en extramurale zorg, welzijn en diensten bieden. De strategie is erop gericht het aanbod verder te verbreden tot zorgketens, onder andere door het aangaan van partnerschap met andere partijen.

Het concern ontwikkelt momenteel vastgoedstrategie, om met innovatieve bouwplannen voor de drie locaties wonen, zorg en welzijn te borgen in toekomstgerichte voorzieningen. Ondertussen is de planontwikkeling van CoornhertCentrum tot Utopia (seniorenwoningen, zorgvoorzieningen en een welzijnsboulevard op de huidige plek van CoornhertCentrum) al in een vergevorderd stadium. Wijndaelercentrum is als aanbieder van zorg en diensten betrokken bij de ontwikkeling van wooncomplex Wijndaelerplantsoen, dat in 2008 op loopafstand van Wijndaelercentrum gebouwd wordt. De komende jaren zullen ook plannen ontwikkeld worden voor de gebouwen van Duinhage en Wijndaelercentrum.

Humanitas Woonzorgplus Den Haag beschikt momenteel in totaal over ruim vierhonderd verzorgingshuisplaatsen en bedient in de stadsdelen Escamp en Loosduinen vanuit de drie locaties zo'n tweeduizend senioren en andere zorgvragers met thuiszorg en diensten. Humanitas Woonzorgplus Den Haag heeft een jaaromzet van vijftien miljoen euro en biedt werkgelegenheid aan plusminus vierhonderdvijftig medewerkers. In een samenwerkingsverband van zes zorgaanbieders bieden de werkmaatschappijen van Humanitas Woonzorgplus Den Haag het zorgabonnement Zeker Thuis®. Daarvan maken 2700 senioren in de Haagse regio gebruik.

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van Humanitas Woonzorgplus Den Haag heeft de volgende samenstelling en portefeuilleverdeling:

Joost H.M. Happel: voorzitter, strategie en CoornhertCentrum

Jelle W. Los: beleid productie en ontwikkeling, marketing/PR, kwaliteit en Wijndaelercentrum

Martin Mornout: shared services en Duinhage

Den Haag, 11 juli 2007

Humanitas Woonzorgplus Den Haag, p/a Erasmusplein 87 2532RG Den Haag

---- --