Gemeente 's-Hertogenbosch

11-07-2007
Onderzoek waterkwaliteit centrale plas De Grote Wielen Het Ingenieursbureau 's-Hertogenbosch heeft het adviesbureau Witteveen
+ Bos opdracht gegeven om de waterkwaliteit van de centrale plas in De Grote Wielen in kaart te brengen. Onderdeel van deze opdracht is een onderzoek naar de visstand in de centrale plas. In dit onderzoek dat uitgevoerd wordt door AquaTerra, wordt gekeken naar de diversiteit, de aantallen en de lengte van de vissen.

De visstand wordt om twee redenen onderzocht.
Op de eerste plaats wordt de verhouding tussen bodemwoelers ten opzichte van roofvissen onderzocht. Als er teveel bodemwoelers zijn, wordt het water troebeler en dat vermindert het zuurstofgehalte en het zicht in het water.
Op de tweede plaats wordt de lengte van de vissen gemeten. Door dit over een aantal jaren te herhalen wordt de hoeveelheid voedingstoffen in het water bepaald. Als er veel voedingstoffen in het water zijn, komt dit niet overeen met het streven naar zwemwaterkwaliteit. Het onderzoek start op maandag 23 juli aanstaande, het loopt 's nachts door en duurt tot dinsdag 24 juli `s middags. Het onderzoek wordt uitgevoerd vanuit één of meer bootjes op de centrale plas.

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de projectleider van het Ingenieursbureau 's-Hertogenbosch, S. Tax, tel. (073) 615 96 55.