Politie Gelderland-Zuid


Surveillerende agent betrapt woninginbreker


Nijmegen, 11-07-2007 * Woensdagochtend omstreeks 06.15 uur hield een surveillerende agent op de Tweede Oude Heselaan een woninginbreker op heterdaad aan.


De agent reed over de Tweede Oude Heselaan en zag voor de oprit van een woning een fiets staan die niet op slot stond. Omdat de agent dit verdacht vond besloot hij om te gaan posten. Na enige tijd kwam er een man de oprit van de woning aflopen met een laptoptas in zijn handen. De man liep in de richting van zijn fiets en keek daarbij steeds om zich heen. Vervolgens fietste de man de Emmalaan in.


Onderzoek


De agent besloot de man staande te houden. Op dat moment gooide de man zijn fiets op de grond en ging ervandoor. De agent zette de achtervolging in en kon de man aanhouden. Bij de man werd tijdens fouillering inbrekersgereedschap aangetroffen en een busje peperspray. Tevens werd een laptop aangetroffen en playstationspellen. Bij de woning bleek dat er een raam geforceerd was. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en is na verhoor in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.


(10)