ABVAKABO FNV

Plan voor betere kwaliteit jeugdzorg

ABVAKABO FNV wil dat werknemers in de jeugdzorg meer tijd en ruimte krijgen om het vak bij te houden. Vakbondsbestuurder van Brenk vindt dat belangrijker dan het invoeren van tuchtrecht. Tuchtrecht is geen heilig wondermiddel. Werknemers kunnen ondanks tuchtrecht nog steeds strafrechtelijk vervolgd worden.

Werknemers in de jeugdzorg hebben nu te weinig tijd om bij- en nascholingen te volgen om hun vak bij te houden. Dit komt regelmatig in de knel door de druk van de wachtlijsten. Vandaar dat er tijdens de cao-onderhandelingen afspraken zijn gemaakt over de ontwikkeling van een beroepscode en een professioneel statuut. ABVAKABO FNV is nauw bij deze ontwikkelingen betrokken.

Daarnaast vinden wij dat er verder gekeken moet worden dan alleen het eigen werkveld. Het kind en welke hulp het nodig heeft, moet centraal staan. Nauwe samenwerking met andere hulpverleners is in het belang van de jeugdzorg zelf, de kinderen, de sector welzijn en werknemers. 12-07-2007, Jeugdzorg | Meer over: jeugdzorg, tuchtrecht, zorg |