Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (11/07/07)

OOSTERHOUT NB, 11 juli 2007

Aanhouding voor mishandeling leidt tot aanhouding Opiumwet

GEERTRUIDENBERG / WASPIK: De aanhouding van een 18-jarige man uit Waspik heeft woensdag 11 juli geleid tot de aanhouding van een 41-jarige vrouw uit Waspik.
De 18-jarige man werd maandag 9 juli om 21.30 uur in de Commandeurstraat in Geertruidenberg aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht twee jonge mannen uit Geertruidenberg, van 17 en 20 jaar oud, te hebben mishandeld. De jongens deden beiden aangifte van mishandeling. De 17-jarige verklaarde zonder directe aanleiding door de 18-jarige verdachte bij de keel te zijn gegrepen en te zijn geschopt. Het 20-jarige slachtoffer zou daarop hebben gereageerd en vervolgens ook zijn geschopt.
De verdachte moest mee naar het bureau. Tijdens de insluiting in de politiecel bleek hij in het bezit te zijn van zon 80 gram harddrugs, vermoedelijk speed.

De politie richtte het onderzoek vervolgens, behalve op de mishandeling, ook op de herkomst van de verdovende middelen. Dit leidde tot de aanhouding van een 41-jarige vrouw uit Waspik op woendagochtend 11 juli. Ook werd die ochtend de woning van de vrouw aan de Leeuwerik in Waspik doorzocht. In de woning troffen politiemensen onder andere een zakje poeder (vermoedelijk harddrugs, wordt nog onderzocht) en twee zakjes hennep aan. Verder namen de agenten diverse hulpmiddelen, zoals een weegschaaltje, een snuifpijpje, een versnijder en diverse gripzakjes om drugs in te verpakken, in beslag. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Verdachte woninginbraak aangehouden

LOON OP ZAND: Dinsdag 10 juli hielden politiemensen op de Kasteellaan een 20-jarige Waalwijker aan op verdenking van (poging tot) woninginbraak. Een oplettende getuige waarschuwde kort na 11.00 uur de politie, waarna agenten snel ter plaatse waren om de inbreker op heterdaad te betrappen en in de boeien te slaan.
De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De politie onderzoekt of hij ook betrokken is geweest bij andere inbraken.

Politie houdt schennispleger aan

KAATSHEUVEL: Een 36-jarige inwoner van Kaatsheuvel is woensdagochtend 11 juli door de politie aangehouden op verdenking van openbare schennis. De politie had deze ochtend al meerdere meldingen binnengekregen over een man die zijn geslachtsdeel aan voorbijgangers zou tonen. De politie heeft hierop een onderzoek ingesteld in de Berndijksestraat en de man op heterdaad betrapt. De man is aangehouden en ingesloten voor verder verhoor. Hij is in de loop van de dag weer heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt na aanrijding onder invloed

OOSTERHOUT: Een 52-jarige Oosterhouter is dinsdag 10 juli zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij rond 17.00 uur op de Julianalaan betrapt was op rijden onder invloed. De man moest een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest daarop mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 665 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Daarop is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Ook is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden na mishandeling

GIESSEN: De politie hield dinsdag 10 juli bij een bedrijf aan de Industrieweg een 42-jarige inwoner van Hank aan op verdenking van mishandeling. De man zou dinsdagochtend op het bedrijfsterrein ruzie hebben gekregen met een 29-jarige man uit Zutphen. Daarbij zou hij de man uit Zutphen geslagen hebben, waardoor hij ten val kwam. Het slachtoffer hield hieraan een pijnlijke schouder over en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.
Hij deed vervolgens aangifte van mishandeling.
De verdachte moest mee naar het bureau en is, nadat hij een verklaring had afgelegd, weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

RIJEN: In de Julianastraat is dinsdag 10 juli omstreeks 23.10 uur een 31-jarige inwoner van Rijen aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht dinsdagavond in een woning in de Julianastraat een 48-jarige man uit Rijen in zijn gezicht te hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer deed hierop aangifte van mishandeling.
De verdachte moest mee naar het bureau en is, nadat hij een verklaring had afgelegd, weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden na verdachte situatie

WAALWIJK: Dankzij een oplettende getuige heeft de politie in de nacht van dinsdag 10 juli op woensdag 11 juli twee mannen aangehouden. Omstreeks 01.35 uur kreeg de politie de melding dat de inzittenden van een auto met Pools kenteken zich verdacht ophielden op de Krayenhofflaan. Toen ze ter plaatse een onderzoek instelden, troffen ze de auto inderdaad aan. De bijrijder, een 24-jarige Pool, kon worden aangehouden. In de auto lag inbrekersgereedschap en harddrugs (vermoedelijk speed). Tijdens de fouillering van de verdachte bleek hij bovendien in het bezit te zijn van een zakje hennep en een zakje met daarin 40 pillen. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. De politie zette het onderzoek voort en trof de bestuurder van de auto aan. De man ging er bij het zien van de politie vandoor, maar kon uiteindelijk rond 03.20 uur worden aangehouden op de Van Berckenrodelaan. Het betreft een 24-jarige Pool.
Onderzoek wees uit dat de tweede verdachte nog een aantal openstaande boetes had. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en hebben de nacht in de politiecel doorgebracht.

Man aangehouden na huiselijk geweld

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft in de nacht van dinsdag 10 juli op woensdag 11 juli rond 02.20 uur een 18-jarige man uit Geertruidenberg aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Zijn 43-jarige moeder had hiervan aangifte gedaan. Ze zou die nacht door haar zoon zijn uitgescholden en bedreigd.
De verdachte heeft de nacht in de cel doorgebracht. Hij is woensdag 11 juli verhoord en na verhoor heengezonden.

Auteur: Leonie van Ooijen