Verzamelbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 11-07-2007

Brand in woning veroorzaakt door hennepkwekerij

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag ontstond er brand op een zolder in een woning aan de Witte de Withstraat in s-Hertogenbosch. Bij het blussen ontdekte de brandweer dat op die zolder in hennepkwekerij ingericht was. De politie heeft drie bewoners van het pand, een jongen van 16, een man van 46 en een vrouw van 44 aangehouden. De jongste is na zijn verhoor in vrijheid gesteld. De hoofdbewoner en bewoonster zijn in verzekering gesteld.

De hennepkwekerij is in zijn geheel ontmanteld. Er bleek te zijn geknoeid met de stroomtoevoer.

Bij het onderzoek ter plaatse werd de politie getipt dat er in een andere woning in die straat nog een hennepkwekerij in werking zou zijn. Met toestemming van de 64 jarige bewoonster stelde de politie een onderzoek in haar woning en trof daar inderdaad een volledig in werking zijnde hennepkwekerij met 144 planten aan. De vrouw is aangehouden. Ze is na haar verhoor weer in vrijheid gesteld. De hennepkwekerij is geheel ontmanteld. Ook hier bleek dat er met de stroomtoevoer was geknoeid.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 25 jarige vrouw uit s-Hertogenbosch in haar woning mishandeld door haar 29 jarige ex-vriend. De verdachte was in de woning om zijn persoonlijke eigendommen mee te nemen. Hij is korte tijd later aangehouden en in verzekering gesteld.

Stalking

s-Hertogenbosch Woensdagmorgen heeft de politie in zijn woning in Den Bosch Noord een 20 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van stalking van zijn 19 jarige ex-vriendin uit s-Hertogenbosch.

Huiselijk geweld

Haaren In de nacht van dinsdag op woensdag is in een woning in Haaren een 39 jarige inwoner van Vught aangehouden. Hij wordt er van verdacht in de woning zijn 42 jarige ex te hebben mishandeld en vernielingen te hebben aangericht. De verdachte is ingesloten.

Verdachten van auto-inbraak aangehouden

Uden In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een aan de Mandolinestraat in Uden gerparkeerd staande personenauto. Een zijruit is vernield waarna de autoradio is weggenomen. Diezelfde nacht heeft de politie twee Udenaren van 24 en 35 jaar aangehouden. Het tweetal wordt er van verdacht de auto-inbraak te hebben gepleegd. Zij zijn ingesloten.

Twee gewonden bij verkeersongeval

Uden Woensdagmiddag zijn bij een verkeersongeval op de rotonde, de kruising vormend tussen de Industrielaan en Liessentstraat, een 51 jarige man en een 9 jarige jongen uit Herpen gewond geraakt. Zij reden op een snorfiets over de rotonde met de bedoeling rechtdoor te rijden. Zij werden gesneden door eveneens over de rotonde rijdende en rechtsafslaande vrachtauto met aanhangwagen, die werd bestuurd door een 46 inwoner van Odiliapeel.

Er zijn twee ambulances en een traumahelicopter ter plaatse geweest om de eerste hulp te bieden. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

Hennepkwekerijen opgerold

Oss De politie heeft dinsdag aan de Saturnusstraat en de Heischeutstraat twee hennepkwekerijen opgerold.

Op de zolder van de woning aan de Saturnusstraat stonden 180 planten. Als verdachte is een 33 jarige Ossenaar verhoord.

In de tuin achter de woning aan de Heischeutstraat zijn 45 henneplanten aangetroffen. Op de zolder van de woning hingen plantentoppen met een totaal gewicht van bijna 4000 gram te drogen. Als verdachte is een 37 jarige Ossenaar verhoord.

Beide kwekerijen zijn ontmanteld. De appartuur en de planten zijn in beslaggenomen.

Politie houdt verdachten van diefstal dieselolie aan

Boxmeer In de nacht van dinsdag op woensdag controleerden agenten op de Beugenseweg in Boxmeer een personenauto met aanhangwagen. In de auto zaten vier mannen en op aanhangwagen stonden drie grote vaten, gevuld met dieselolie. Ook lagen er rubberslangen en een handpompinstallatie op de aanhangwagen. De agenten vertrouwden het niet en voelde het viertal nader aan de tand. Zij gaven toe de dieselolie te hebben gestolen vanaf een bouwterrein aan de Beugenseweg. Het viertal, twee mannen uit Gennep van 22 en 20 jaar, een 23 jarige man uit Herpen en een 21 jarige man uit Ottersum zijn aangehouden en in gesloten. De personenauto en de aanhangwagen met de gestolen goederen zijn in beslag genomen.