BedrijfsautoRAI

Unieke opbouw maakt inzet van 3 toepassingen mogelijk met 1 DAF

(7/11/2007)
Onlangs is door DAF dealer Van Tilburg-Bastianen een zeer bijzondere DAF FAN CF75.310 afgeleverd aan de firma Gebr. Van Doorn te Geldermalsen. Met dit voertuig zijn drie toepassingen mogelijk: ZOAB reiniging, oliespoorreiniging en wegbelijning verwijdering. De opbouw van van BEAM-Johnston, is geleverd door VTM Veeg- en Zuigmachines te Geldermalsen.
Gebr. Van Doon â Geldermalsen B.V.
Gebr. van Doorn - Geldermalsen B.V. (kortweg 'Gebr. van Doorn') is een veelzijdig en innoverend middelgroot aannemingsbedrijf dat al sinds 1963, met circa 150 werknemers, actief is in Grond-, Weg- en Waterbouw. De bedrijfsactiviteiten bestaan voornamelijk uit groen- en cultuurtechniek, civiele techniek en reiniging van riolering en wegverhardingen.

De centrale ligging van het bedrijf in Geldermalsen geeft de mogelijkheid om efficiënt diensten te verlenen door heel Nederland. Tot de opdrachtgevers behoren Rijkswaterstaat, Provinciale waterstaten en gemeenten, bedrijven en instellingen.

Multifunctionele inzet
Middels de bijzondere configuratieopbouw zijn een drietal toepassingen mogelijk, ten eerste voor ZOAB wegdekreiniging: Hierbij wordt de gehele ZOAB laag met 400 liter water per minuut gespoeld (20.000 Liter watertank) en hierna opgezogen naar een vuiltank met een inhoud van 8.000 liter. De reinigingscapaciteit per werkdag bedraagt circa 15.000 m' ZOAB wegdek. Daarnaast wordt het voertuig ingezet voor oliespoor reiniging t.b.v. het verwijderen van diverse oliën zoals motor-, hydro- en natuurlijke oliën na ongevallen. Hierbij wordt het wegdek eerst ontvet middels een doseerbare sproeibalk aan de voorzijde van het voertuig en hierna gespoeld met water en ten slotte opgezogen. Ten slotte wordt het voertuig ingezet voor het verwijderen van wegbelijning. Hiertoe is aan de voorzijde van het voertuig een DIN plaat bevestigd met 2 freesunits, hiermee is 200 â250 meter belijning te verwijderen per uur. Het grote voordeel van deze opbouw is het unieke recyclesysteem dat een enorme kostenbesparing in de vuilafvoer oplevert.

Van Tilburg-Bastianen DAF B.V.
Van Tilburg-Bastianen DAF is een flexibele, innovatieve en toonaangevende organisatie, actief in de dienstverlenende automobielbranche. Van Tilburg-Bastianen DAF heeft in Nederland vestigingen in Breda, Gorinchem, Hulst, Roosendaal, Tiel en Vianen.

In Polen heeft Van Tilburg-Bastianen DAF vestigingen in Warschau en Lodz opererend onder de naam TB Truck & Trailer Serwis SP. Z O.O.. Kernactiviteiten van de onderneming zijn de verkoop van DAF trucks en het duurzaam onderhouden van trucks, getrokken materieel en opbouwen. Met het merk DAF vertegenwoordigt van Tilburg-Bastianen DAF een merk dat staat voor kwaliteit van voor tot achter en tot in elk detail.