Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 10 juli 2007

het college van burgemeester en wethouders

Op dinsdag 10 juli 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Regioraad 11 juli 2007 stadsregio Rotterdam

Het college heeft kennis genomen van en ingestemd met de voorgestelde afdoeningsvoorstellen ten aanzien van de agendapunten voor de vergadering van de Regioraad van de Stadsregio Rotterdam van 11 juli 2007.

Modernisering evenementenbeleid voor bovenwijkse evenementen met hoog geluidsniveau

Het college heeft besloten het beleid voor bovenwijkse evenementen met een hoog geluidsniveau te moderniseren. Hoofdpunten zijn:


- afhankelijk van de aard van het evenement kan worden uitgeweken naar andere locaties dan het stadscentrum;


- een geluidsnorm van 75 dB(A) in de hele gemeente, met de mogelijkheid voor B&W om hiervan af te wijken voor maximaal drie dagen per jaar voor bijzondere evenementen op het Stadsplein met een norm van 110 dB(A) tot uiterlijk 01.00 uur;


- maximaal twee kermissen van maximaal zes bedrijfsdagen en maximaal 12 overige één- of tweedaagse evenementen in het stadscentrum.

Het beleid voor evenementen met een laag geluidsniveau blijft ongewijzigd.

Verslag Hoogwaardig Handhaven

Het college heeft het verslag Hoogwaardig Handhaven vastgesteld. De afdeling Sociale Zaken gebruikt het beleidsplan Hoogwaardig Handhaven voor controle en sanctioneren in het kader van de Wet werk en bijstand. Het verslag omschrijft de acties en resultaten van de handhaving in 2006.

Evaluatie project Buurtbemiddeling

Door alle betrokkenen wordt het project Buurtbemiddeling als een succes gezien. Ook de evaluatie wijst dit uit. De prestatienormen worden ruimschoots gehaald (minimaal 40 bemiddelingstrajecten per jaar waarvan 60% succesvol afgerond moeten worden). Er zijn de afgelopen jaar 168 zaken aangemeld, waarvan 83 zaken daadwerkelijk geschikt bleken. Van deze zaken is 70% succesvol afgerond.

Stadshart: uitbreidingsmogelijkheden en effecten De Koperwiek

Het college nam kennis van het rapport Uitbreidingsmogelijkheden en effecten van winkelcentrum De Koperwiek, dat het adviesbureau BRO heeft opgesteld in het kader van het project Stadshart. Het college stelde de maximale uitbreidingsruimte voor De koperwiek vast op 11.700 m2 bruto vloeroppervlak, waarvan de sector dagelijkse artikelen maximaal 3.850 m2 bedraagt.

[Procedure: mededelingenlijst commissies Middelen en Buitenruimte en Stedelijke Ontwikkeling]

Bescherming naoorlogse waardevolle objecten, complexen en gebieden

Het college heeft kennis genomen van de lijst van cultuurhistorisch waardevolle objecten, complexen en gebieden in Capelle aan den IJssel, opgesteld door de monumentencommissie. Een externe deskundige wordt gevraagd om te onderzoeken of er op de lijst naoorlogse gebouwen staan die als gemeentelijk monument aangewezen kunnen worden. Eén van deze bouwwerken is de stormvloedkering. Voor gemeentelijke bescherming van de stormvloedkering is medewerking van de gemeente Krimpen aan den IJssel nodig, aangezien dit complex deels op grond van Krimpen staat. Het college heeft besloten hierover in overleg te treden met de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Aanleg Cruyff Court bij de Purmerhoek/Berliozstraat

Het college heeft besloten in te stemmen met een deel van de financiering van de zogeheten Cruyff Court bij de
Purmerhoek/Berliozstraat. Eerder had de Cruyff Foundation al 100.000,- beschikbaar gesteld. Door de bijdrage van 25.000,- van zowel de gemeente als Com.wonen, wordt dit terrein geheel gefinancierd.

IOOV-notitie Brandweerzorg

Het college heeft de notitie Stand van zaken bestuurlijke aansturing van de brandweerzorg in Capelle aan den IJssel vastgesteld.

Plan van aanpak de Rondelen

Een startbijeenkomst heeft de basis gevormd voor het plan van aanpak. Hierbij waren zowel professionals als vertegenwoordigers van bewoners/huurdersorganisaties aanwezig. Een opmerkelijke activiteit is Welkom in de Rondelen, een initiatief waarbij huidige bewoners nieuwe bewoners welkom heten en hen kennis laten maken met de buren en de buurt.

Begroting 2008 en jaarverslag 2006 van Gemeenschappelijke regeling Promen

Het college heeft kennis genomen van het jaarverslag 2006 en de begroting 2008 van Promen.

Vaststelling uitvoeringsplan Wet inburgering

Het college heeft ingestemd met het uitvoeringsplan Wet inburgering en met de voorstellen die daarin worden verwoord. Vanaf 1 januari 2007 is de Wet inburgering in werking getreden. In dit plan staat hoe de uitvoering van deze wet in onze gemeente wordt ingevuld. Het college heeft onder andere besloten prioriteit te verlenen aan inburgeringsplichtigen die een WWB-uitkering hebben.

Geluidsbelastingskaarten

De EU-richtlijn omgevingslawaai verplicht het college om geluidsbelastingskaarten vast te stellen. Het college heeft kennis genomen van het rapport END geluidskaarten acht gemeenten regio Rijnmond gemeente Capelle aan den IJssel. Het college heeft de op basis van dit rapport opgestelde geluidsbelastingskaarten vastgesteld. Op deze kaarten is te zien welke woningen en geluidsgevoelige terreinen in de gemeente blootgesteld worden aan een geluidsbelasting van 55 dB gedurende een etmaal en 50 dB in de nacht. Het wegverkeer is de belangrijkste geluidsbron voor de richtlijn omgevingslawaai. Ongeveer 8400 woningen hebben een geluidsbelasting hoger dan 55 dB per etmaal ten gevolge van wegverkeer. Deze huizen staan vooral langs de Abram van Rijckevorselweg, Algeraweg, Capelseweg en Kanaalweg. Ook langs de Hoofdweg wordt veelomgevingslawaai gemeten, maar hier gaat het om bedrijven in plaats van bewoners. Voor 1 april 2008 moet er een actieplan omgevingslawaai zijn opgesteld.

Ontwerpnota beleidsregels bebouwing lintkavels s-Gravenweg

Het college heeft het inspraakrapport Ontwerpbeleidsregels bebouwing lintkavels s-Gravenweg vastgesteld. In het rapport wordt ingegaan op de inspraakprocedure en de reacties van bewoners en de Monumentencommissie op de voorgestelde beleidsregels voor de bebouwing van lintkavels aan de s-Gravenweg. Naaraanleiding van de reacties, is de ontwerpnota op kleine punten aangepast. Het college verzoekt de gemeenteraad de gewijzigde nota vast te stellen.

Eerste voortgangsrapportage 2007 DCMR Milieudienst Rijnmond

Het college heeft kennis genomen van de eerste voortgangsrapportage 2007 van de DCMR.

Definitief besluit Rechtspositieleidraad bij organisatieverandering 2007

Het college heeft de Rechtspositieleidraad bij organisatieverandering 2007 vastgesteld.

Tijdelijke stimuleringsregeling bevordering activering en uitstroom Abw, IOAW of IAOZ door middel van klantmanagement (Regeling Klantmanagement)

Het college heeft kennis genomen van de eindafrekening Regeling Klantmanagement. In totaal is door de uitvoering van deze regeling een subsidiebedrag van 1.159.274,50 binnengehaald. Het doel was om aan 1538 klanten van Sociale Zaken een uitstroomtraject aan te bieden en hiervan 612 klanten te laten uitstromen. Het aantal uitstroomtrajecten is behaald en 446 mensen zijn uitgestroomd naar een reguliere baan.

Grenzen bebouwde kom Algeraweg

Het college heeft bepaald dat de grenzen van de bebouwde kom, die de gemeenteraad op 23 april 2007 heeft vastgesteld, voor de Algeraweg in werking treden op 23 juli 2007.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.

Print