Gemeente Hengelo

Project op vijf Hengelose scholen moet voedingspatroon verbeteren

Dankzij een gemeentelijke subsidie kunnen vijf scholen voor het voortgezet onderwijs meedoen aan het project De gezonde schoolkantine. Doel is een gezonder kantinebeleid met behulp van iedereen die betrokken is: leerlingen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar, schoolleiding, docenten, kantinemedewerkers en ouders. Diëtisten van Carint en GGD Regio Twente gaan het project uitvoeren.

De deskundigen lichten het kantineassortiment door, geven gastlessen en dragen bij aan het schoolgezondheidsbeleid. Met name de tweedeklassers worden aangesproken, omdat volgens onderzoek de aanpak bij hen het meeste effect heeft. Naar verwachting worden hiermee meer dan 900 leerlingen bereikt.

Deelnemers

Deelnemende scholen zijn: SG Twickel, locatie Hengelo; SG De Grundel, locatie Parkcollege Deurningerstraat; OSG, locatie t Genseler; OSG, locatie Bataafse Kamp en OSG locatie Montessori.

Op de twee laatstgenoemde scholen heeft al een pilotproject gedraaid. Uit de evaluatie blijkt dat het project De gezonde schoolkantine succesvol is verlopen. Er is voorlichting geweest, het kantineaanbod is aangepast en er zijn schoolbreed activiteiten rondom gezonde voeding georganiseerd. Beide scholen hebben aangegeven dat zij een schoolgezondheidsbeleid verder willen uitbouwen en structureel willen inbedden binnen hun schoolbeleid.