Gemeente Zaanstad

10-07-2007

Vanaf het moment van de lancering in januari 2007 is de toeristische en culturele website www.ontdekdezaanstreek.nu een groot succes. Gemiddeld wordt de site per maand door ruim 4000 geïnteresseerden bezocht en dat aantal stijgt alleen maar. Het overgrote deel van de bezoekers is afkomstig uit Nederland, maar ook de internationale belangstelling is groot. Daarom is veel van de geboden informatie vanaf heden ook in het Duits en Engels beschikbaar.

De website www.ontdekdezaanstreek.nu is opgericht ter promotie van de Zaanstreek en geeft een overzicht van alle activiteiten in dit gebied, van Zaanstad tot Oostzaan en Wormerland. De vertaalde informatie heeft betrekking op het zuiver toeristische deel. Hierin staan klassieke trekpleisters als de Zaanse Schans met zijn molens en musea beschreven, maar ook meer moderne items als activiteiten speciaal voor kinderen komen aan bod. Daarnaast is algemene informatie over Kunst & Cultuur en Monumenten ook meertalig beschikbaar gemaakt. Vanzelfsprekend zijn de gegevens betreffende overnachten, winkelen, vervoer en eten en drinken in de Zaanstreek ook voor de buitenlandse bezoeker makkelijk te vinden. De evenementenkalender zal, door het grote verloop van de aangeboden informatie, niet vertaald worden.

Initiatiefnemer van de website is de gemeente Zaanstad, daarbij ondersteund door de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Gedrieën streven zij ernaar om de Zaanstreek voor toeristen nog beter bereikbaar, zichtbaar en aantrekkelijk te maken. Elke organisator of initiatiefnemer heeft toegang tot de site om zijn eigen evenement of organisatie aan te melden en zodoende in de publiciteit te brengen. Met als resultaat een uiterst actueel overzicht van activiteiten op cultureel, gastronomisch en recreatief gebied