Politie Amsterdam-Amstelland



Bezoekster Sensation White overleden / ArenA (11/07/07)

Maandagmiddag 9 juli rond tien voor halfzes is een 24-jarige vrouw in een ziekenhuis overleden. Vastgesteld is dat zij bezoekster is geweest bij Sensation White in de ArenA van afgelopen zaterdag. In het ziekenhuis is bij de vrouw een niet natuurlijke dood vastgesteld. Na overleg met de officier van justitie is het stoffelijk overschot vrijgegeven.

Bureau Opsporing district Oost doet onderzoek in deze zaak. De vrouw zou in ieder geval voorafgaand en tijdens het evenement XTC hebben gebruikt. In de ArenA is zij onwel geworden en heeft zich volgens de verklaring van haar vriend bij een EHBO-post gemeld. Zij heeft daar korte tijd doorgebracht en heeft wat water gedronken. Daarna is zij met haar vriend naar een andere plek gegaan om wat bij te komen. In de ochtend is zij met haar vriend naar huis gegaan. In bed kreeg zij het erg koud en haar situatie verslechterde.

Op zondagochtend werd een ambulance gewaarschuwd en is de vrouw naar een ziekenhuis overgebracht. Zij verkeerde op dat moment al in zorgwekkende toestand. In het ziekenhuis ging het steeds slechter met haar en kwam zij te overlijden. Het rechercheonderzoek richt zich met name op de stoffen die het slachtoffer tot zich heeft genomen.