Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gemeente Houten HACKER SAFE gecertificeerd

Hackersafe onderwerpt de website van de Gemeente Houten dagelijks aan ruim 300 testen die de meest recente beveiligingslekken kunnen detecteren. HACKER SAFE is een service die in Europa door Business to You BV wordt geleverd. Via het Digitaal loket wordt privacygevoelige informatie via internet verstuurd en bewaard. Goede beveiliging van de website is daarom van cruciaal belang.

Het Digitaal loket voor burgers van de Gemeente Houten is veilig.

Piet Woudt van de Gemeente Houten: "Onze Gemeente staat erom bekend dat we alle mogelijke maatregelen en oplossingen inzetten om de site voor onze burgers zo veilig mogelijk te maken. We willen onze verantwoordelijkheid nemen omdat het privacy gevoelige informatie van onze burgers betreft. Net als DigiD verhoogt dit de veiligheid van onze site.

Om de veiligheid te waarborgen kiezen steeds meer gemeenten voor een dagelijkse controle. HACKER SAFE is de beste oplossing in de markt, omdat ze ook voor Visa en MasterCard webwinkels certificeren inzake PCI/DSS (Payment Card Industry/Data Security Standard). Dit wordt gecombineerd met de mogelijkheid om op de website door plaatsing van het HACKER SAFE-logo de veiligheid aan te tonen richting de burgers..

HACKER SAFE, een goede aanpak van beveiliging.

Jeroen Doorman, sales manager B2U: "Een site als die van de Gemeente Houten vereist een dynamische aanpak van beveiliging. Alleen door het dagelijks monitoren van de systemen, verbindingen en activiteiten kan Houten de ontwikkelingen adequaat bijhouden. HACKER SAFE is een service die de site dagelijks minutieus controleert. Via een webportal worden in een duidelijk dashboard alle potentiële beveiligingslekken getoond. Per item wordt aangegeven wat het risico is van het gevonden probleem en hoe dit is op te lossen door de Gemeente."



Ingezonden persbericht