Gemeente Hengelo

Terrassen Langestraat uitgebreid

Horecaondernemers aan de Langestraat krijgen de mogelijkheid om hun terras uit te breiden. De gemeente Hengelo gaat het trottoir en de parkeervakken in de Langestraat aanpassen om dat mogelijk te maken.

Het gaat om de Langestraat van de hoek met de Deldernerstraat tot de hoek met de Willemstraat aan de overkant van het stadhuis. Ook aan de kant van het stadhuis bij café Merlijn wordt het trottoir aangepast. De werkzaamheden gaan maandag 16 juli van start en zijn naar verwachting uiterlijk woensdag 18 juli afgerond. Het verkeer ondervindt weinig hinder van het werk.

Parkeren

Aan de zijde van de Langestraat bij Merlijn blijven vier parkeerplaatsen beschikbaar. Aan de andere zijde worden de parkeerplaatsen opgeheven. De parkeerplaatsen worden gebruikt als looppad voor voetgangers en worden omlijst met een trottoirband.

De gemeente is van mening dat er genoeg parkeeralternatieven in de omgeving zijn en verwijst naar de parkeergarages Thiemsbrug, Q-park aan de Brink en P1 Parking Hengelo Centre aan de B. P. Hofstedestraat.

Meer ruimte

De horecaondernemers krijgen door de aanpassing aanzienlijk meer ruimte voor hun terras. Ze hebben aangegeven tevreden te zijn met de uitbreiding.