Ingezonden persbericht


Eerste Nederlander Red Hat 5 gecertificeerd
Wereldwijd nog maar 80 gecertificeerde specialisten

Almere - Quint van Drosthagen is de eerste Nederlander die gecertificeerd is voor RedHat Enterprise Linux 5. Daarmee behoort hij tot een selecte groep van 80 specialisten wereldwijd. Van Drosthagen werkt bij Ultimum B.V. in Almere, de grootste Red Hat specialist van Nederland.

"Cool", zo typeert Quint het behalen van zijn certificering. "Ik mag de eerste zijn in Nederland, dat is iets speciaals. Maar het is ook heel interessant om in de voorhoede te zitten van nieuwe technologische ontwikkelingen. Die zijn er bij Enterprise Linux 5 volop namelijk." Tijdens de ontwikkeling heeft Red Hat nauw samengewerkt met haar klanten. Daardoor komt Red Hat Enterprise Linux 5 optimaal tegemoet aan de behoeften van de klant. Het pakket biedt een aanzienlijke uitbreiding van de eigenschappen. Verbeteringen zijn onder meer nieuwe prestatie-, schaalbaarheids- en beveiligingsfuncties, verbeterde hardwareondersteuning, een uitgebreide ontwikkelomgeving, nieuwe tools en verbeterde interoperabiliteit met Microsoft (R) Windows (R) en Unix. Doug Fisher, Vice President en General Manager Intel's Software en Solutions Group zegt daarover: "Door de nauwe samenwerking vanaf het begin, hebben Intel en Red Hat innovaties en nieuwe technologieën zoals virtualisatie kunnen versnellen."

Ultimum is vanzelfsprekend trots op de certificering. "We willen toonaangevend zijn en blijven; deze certificering onderstreept onze leidende positie in de markt", stelt directeur Ricardo Soto Escamilla.

Over Ultimum
Vanaf haar oprichting in 1997 is Ultimum gericht op het ontwerpen, inrichten en beheren van complexe it-infrastructuren. Daarbij ligt vanaf het eerste begin extra nadruk op datacommunicatie en beveiliging van it-gerelateerde processen. Daarnaast heeft Ultimum expertise op zowel technisch vlak als op het gebied van management en processen. De klantenportfolio van Ultimum is breed, waarbij banken en verzekeringsmaatschappijen extra goed vertegenwoordigd zijn.