Ingezonden persbericht


Beroepsorganisaties, opleidingen en werkgevers jeugdzorg sluiten convenant Verdere professionalisering jeugdzorg

Werken aan jeugdzorg is een continu proces. De branche heeft veel bereikt en er is nog veel te doen. Professionals zijn de spil van goede jeugdzorg. Zij zorgen binnen de aangegeven kaders voor adequate zorg voor kinderen en ouders in de knel. Daarom hebben beroepsorganisaties, opleidingen en de werkgevers in de jeugdzorg vandaag een convenant en een actieplan aangeboden aan minister Rouvoet van Jeugd & Gezin. Het convenant heeft een looptijd van drie jaar.

Binnen de looptijd van het convenant zijn afspraken gemaakt over een beroepenstructuur voor de jeugdzorg, het versterken van bestaande beroepsverenigingen, het registreren van het beroep, beroepscode en tuchtrecht, het actualiseren van opleidingen en het inrichten van een databank na- en bijscholing.

Voorzitter stuurgroep professionalisering Ella Kalsbeek: 'Het doel van het actieplan dat ten grondslag ligt aan het convenant is een betere afstemming tussen de opleidingen en instellingen over de competenties van de professionals in de jeugdzorg. Door het bijhouden en verbeteren van de professie door het promoten van een lidmaatschap van een beroepsvereniging en de invoering van tuchtrecht, ontstaat de mogelijkheid van onderlinge toetsing voor professionals op de uitvoering van het werk'.

Noot voor de pers: Het Nederlands Jeugdinstituut via pers@nji.nl of de afdeling Communicatie 030 - 230 63 49. Het actieplan kunt u downloaden van op www.nji.nl
Op www.nji.nl staat deze middag nog een rechtenvrije foto van de aanbieding aan Rouvoet.