Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

RET start met taxibusje

De RET is afgelopen zaterdag gestart met een nieuwe dienstregeling met een taxibusje (onder lijn 43) waarbij een aantal leuke bestemmingen door het Kralingse Bos worden aangedaan.

Het nieuwe vervoermiddel stopt onder meer bij de manege, het strandbad, de kinderboerderij en het hertenkamp.

Vanaf nu rijdt het busje tot aan zaterdag 28 oktober elke zaterdag en zondag om het half uur van 10.15 tot 18.45 uur via de volgende route:

Kralingse Zoom (metro/busstation) Kralingseweg - Kralingse Plaslaan Langepad Prinses Beatrixlaan Kralingseweg Kralingse Zoom (metro/busstation).

Alle vijftien haltes op de route van lijn 43 vallen in tariefzone 5311, waardoor mensen slechts één strip hoeven af te stempelen. De chipcard is niet te gebruiken op het taxibusje. De taxibuschauffeur verkoopt geen kaartjes. Wel zijn in de hal van metrostation Karlingse Zoom strippenkaarten verkrijgbaar uit de kaartautomaat. Rotterdamse ouderen die meedoen aan de proef gratis OV voor 65+, reizen gratis met lijn 43, op vertoon van de OV-chipkaart met de al afgestempelde papieren 65+ gratis reizencoupon. Voor meer informatie over deze nieuwe busregeling van de RET, kijk op www.ret.nl of vraag naar de dienstregelingfolder bij een RET-verkoop en Informatiepunt.