Gemeente Bussum

Wmo-bijeenkomst levert goede suggesties

De gemeenten Bussum en Naarden hebben op 20 juli jl. samen een bijeenkomst georganiseerd over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Daarbij ging het om de invulling van het beleidsplan Wmo door beide gemeenten.

De Wet maatschappelijke ondersteuning is op 1 januari 2007 ingevoerd. De Wmo draait om meedoen: Iedereen moet aan de samenleving kunnen deelnemen, ongeacht eventuele leeftijd, economische positie of beperkingen. Via de Naarder Koerier en de Bussumse krant zijn geĂŻnteresseerde burgers uitgenodigd om mee te komen praten over de manier waarop de gemeenten de plannen in gaan vullen om deze wet vorm te geven.

De opkomst voor de bijeenkomst was niet heel hoog, maar de discussie was bijzonder levendig. Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten naar voren gekomen. Zo moet er aandacht komen voor communicatie, zowel in algemene zin door meer bekendheid te geven aan de Wmo, als een betere terugkoppeling bij het afgeven van signalen door inwoners. Daarnaast moet de gemeente zorgen voor voldoende voorzieningen, waardoor er meer samenhang in een wijk of buurt wordt bewerkstelligd. Ook de overlast van de jeugd kan volgens de aanwezigen hiermee worden beperkt.

De gemeenten kunnen nu aan de slag met het Wmo-beleidsplan, dat gaat gelden voor beide gemeenten. Dit plan wordt aan het einde van dit jaar vastgesteld door de afzonderlijke gemeenteraden.