PvdA Rotterdam


Kees schoffelt in de buitenruimte

Wo 11 Jul 2007 - Kees Van Dongen
Kees schoffelt in de buitenruimte

Schoffelen in de buitenruimte

Ja, ik had schoffelen gekozen. Waarom? Ieder fractielid moest een onderwerp kiezen. In de praktijk begrijpen wat er speelt. Niet alleen maar dikke notas, maar de praktijk. Dan is de buitenruimte toch een heel goede keus?
Mooimaken van de buitenruimte, dat is zo concreet als maar mogelijk is.
Wat kom je nu tegen in de buitenruimte. Hoe gaan de schoonmakers van de Roteb en de schoffelaars van de plantsoentjes om met vandalisme, diefstal van planten etc. Hoe staat het in die beleidsnotitie en hoe wordt er dan in de praktijk naar gehandeld. Zijn perkjes mooier in te richten?

Want als ergens bewoners de zieke over in krijgen, zijn het de mooie verhalen van de politiek en dat de werkelijkheid anders is.

Een dergelijk voorbeeld is het vuil in de perken. Jaren geleden is op initiatief van de PvdA een toezegging gedaan aan de raadsleden, dat het zwerfvuil gelijktijdig weg gehaald wordt door de schoffelaars. Niet langer wachten totdat de Roteb het zal weghalen. Jammer dat in de praktijk blijkt, dat het niet meer zo werkt. Er wordt weer gewacht tot de Roteb tijd heeft. Daarbij komt nog, dat de Roteb in een perk niet precies ziet wat de schoffelaar onder een struik wel goed kan zien. Er is nooit een moment dat een perkje vrij is van zwerfvuil of onkruid. Eén van de twee ontbreekt er meestal.
Er is dus werk voor mij te doen. Ik ga in de Deelraad het punt aan de orde stellen.