Provincie Gelderland

1,3 MILJOEN VOOR ACHT INNOVATIEPROJECTEN

Gedeputeerde Staten hebben besloten 1,3 miljoen euro subsidie te verlenen aan acht projecten in het kader van het programma 'Pieken in de Delta Oost Nederland'. Het doel van het programma is om tot 2010 een significante toename van de bedrijfsinvesteringen te realiseren op het terrein van de kennisconcentraties Food & Nutrition, Technology en Health.

Het programma 'Pieken in de Delta' is door het Ministerie van Economische Zaken opgesteld voor het vernieuwen van het regionale beleid. In plaats van het wegwerken van economische achterstanden is de focus nu gericht op het stimuleren van regionale economische kansen: de 'Pieken in de Delta'. Voor zes regio's - waaronder Oost-Nederland - is een eigen programma opgesteld. Het programma 'Pieken in de Delta Oost Nederland' heeft als doel de publieke kennis op het gebied van Food & Nutrition, Technology en Health beter en sneller in marktvormen om te zetten. Daarnaast is het erop gericht om nieuwe bedrijvigheid aan te trekken en te stimuleren. Tot slot moet het programma voldoende, kwalitatief hoogwaardige kenniswerkers in de regio waarborgen.

De acht goedgekeurde projecten zijn:

Modified Atmosphere Packaging;
Vers Test;
Hyphen-ID;
VirtuRob;
De nieuwe generatie diagnostiek van humane infectieziekten; Werken aan een revolutie in Atomic Force Microscopie; Kennisvalorisatie MKB in regio Oost;
Draadloos Food Sensor Systeem.

De projecten worden mede gesubsidieerd door het Ministerie van Economische Zaken en de provincie Overijssel. Daarmee bedraagt de totale overheidsinvestering 5,5 miljoen euro. De totale investering inclusief bijdragen van het bedrijfsleven en kennisinstellingen bedraagt 10,5 miljoen. Hiermee wordt een stevige impuls gegeven aan de innovatieve slagkracht in Oost-Nederland en wordt een bijdrage geleverd aan versteviging aan de kennis- en concurrentiepositie van deze regio.

Voor meer informatie over 'Pieken in de Delta' en de geselecteerde projecten in Oost-Nederland zie: www.piekenindedelta.nl.