Politie Haaglanden

Persberichten Haaglanden 11 juli

Defibrillator bewijst zijn nut
Den Haag - Scheveningen - Politieagenten van het kustdetachement kregen zondag 8 juli om 11.00 uur en melding van een onwelwording nabij het strand. Een man kreeg hartklachten en verloor het bewustzijn. De leden van het kustdetachement van Politie Haaglanden beschikken over een automatische defibrillator en gingen direct met de 67-jarige Hagenaar aan de slag. Zij wisten de hartslag van de Hagenaar weer op te wekken waarna personeel van de GGD het van hen overnam. De man werd vervoerd naar een ziekenhuis. Zijn toestand is redelijk.

Tas met dodelijke hoeveelheid insuline gestolen
Den Haag - Bij de diefstal van een tas uit Theater Pierrot aan de Ferrandweg is maandagmiddag 9 juli ook een insulinepen weggenomen. De insulinepen was verpakt in een helblauwe stoffen etui met het opschrift Novo Nordisk en een afmeting van 8 cm bij 20 cm. De pen zelf is felblauw van kleur. In de pen zitten nog ongeveer 200 eenheden insuline die bij gelijktijdige toediening dodelijk zijn. Wanneer u de pen aantreft, geeft u deze dan af bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Met drugs op gestolen fiets
Den Haag - Politieagenten hielden woensdagochtend 11 juli op de Herengracht een 42-jarige Hagenaar aan. De man fietste op een nagelnieuwe fiets waarbij het slot ontbrak. Politieagenten die de man aanspraken, constateerden al snel dat de fiets was gestolen. Aan het bureau bleek dat de verdachte ook nog een aantal XTC-pillen op zak had. Hij werd voor nader verhoor ingesloten.

Gepakt met vervalst paspoort
Den Haag - Een 31 -jarige man van Poolse afkomst is dinsdagmiddag omstreeks 13.50 uur aangehouden, omdat hij met een vervalst paspoort een sofi-nummer wilde aanvragen bij de Belastingdienst. Politieagenten werden gestuurd naar het Belastingkantoor aan het Stationsplein omdat een medewerker van de Belastingdienst het vermoeden had dat de man zich met een vervalst paspoort had geprobeerd te legitimeren. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij nadere controle bleek het paspoort inderdaad vervalst te zijn. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Jonge stenengooier aangehouden
Den Haag - De politie heeft dinsdagavond omstreeks elf uur een 14-jarige jongen uit Den Haag aangehouden, omdat hij in de Bellamystraat een steen tegen een auto had gegooid. De politie werd naar de straat gestuurd waar zij de verdachte, een getuige en de eigenaar van de auto troffen. In de wagen zat een put, ook was de lak beschadigd. Toen politieagenten de jongen wilden aanhouden, ging hij er vandoor. Hij kon na een korte achtervolging alsnog worden aangehouden en geboeid worden afgevoerd.

Aanhouding na rijden onder invloed
Den Haag - Een 31-jarige automobilist is woensdag 11 juli omstreeks 04.25 uur aangehouden op het Bernhardviaduct. Hij had teveel gedronken en blies 515 ugl. Op het Bleijenburg werd op woensdag 11 juli om 04.15 uur een man gecontroleerd met zijn auto en ook hij moest een blaastest ondergaan. Ook deze bestuurder had teveel gedronken en blies 430 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Verdachten diefstal bromfiets aangehouden
Rijswijk - De politie hield dinsdag 10 juli om 20.50 uur op het Generaal Eisenhouwerplein twee Rotterdammers (16 en 17 jaar) aan op verdenking van bromfietsdiefstal. Agenten kregen een melding dat een getuige had gezien dat de twee een bromfiets probeerden weg te nemen. Nadat zij de jongeren hadden aangehouden, bleken zij een flink aantal mobiele telefoons in hun bezit te hebben. De politie onderzoekt of zij de mobiele telefoons van diefstal afkomstig zijn.

Tram ramt auto
Rijswijk - Een 32-jarige automobiliste uit Rijswijk botste dinsdag 10 juli om 10.30 uur op de Delftweg tegen een tram. De vrouw reed vanuit een uitrit de Delftweg op en zag daarbij de aankomende tram over het hoofd. De 54-jarige trambestuurder kon niet meer op tijd stoppen en botste in de flank van de auto. De auto van de Rijswijkse raakte zeer zwaar beschadigd. De vrouw kwam met de schrik vrij.

Bromfiets kan 100 km/u
Delft - Een controle op de rollertestbank leverde dinsdag 10 juli om 17.00 uur een opzienbarende vangst op. Op de Kruithuisweg controleerde de politie van drie bromfietsers de constructiesnelheid. De eerste bleek 61 km/u te kunnen rijden, de tweede was in orde, maar de derde kwam tot een snelheid van 101 km/u. De twee berijders uit Vlaardingen kregen een proces-verbaal.

Lege granaat op zolder
Delft - De politie trof dinsdag 10 juli om 09.00 uur bij een hulpverlening in een woning aan de Professor Henketstraat een granaat op zolder aan. Omdat niet zeker was of de granaat op scherp stond, werd de Explosieve Ontruimingsdienst (EOD) erbij gevraagd. Die constateerde al snel dat het een lege granaathuls was. Zij namen de granaat mee.

Wildplasser op de camera
Delft - Een 33-jarige Delftenaar realiseerde zich dinsdag 10 juli om 10.00 uur niet dat het cameratoezicht in Delft de omgeving van het NS-station registreert. De man leegde zijn blaas, wat door het meldkamerpersoneel werd waargenomen. De man kreeg een proces-verbaal.

Kopstaart met drie partijen
Zoetermeer - Bij een kop-staart aanrijding op dinsdag 10 juli om 17.30 uur op de Afrikaweg ontstond veel blikschade. Door een inschattingsfout botste een bestuurder achterop een stilstaande auto die doorschoot tegen een andere auto. Een 44-jarige passagiere werd vervoerd naar een ziekenhuis, omdat zij met haar voorhoofd tegen de autoruit sloeg.

Te hard door Zoetermeer
Zoetermeer - Bij een radarcontrole dinsdag 10 juli tussen 10.00 en 12.00 uur op de Oostweg kregen van de vierhonderd automobilisten slechts drie een proces-verbaal. Een bestuurder reed wel 137 km/u. Aangezien de maximumsnelheid ter plaatse 80 km/u bedraagt, werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Verdachten diefstal auto aangehouden
Zoetermeer - De politie hield dinsdag 10 juli om 23.10 uur zijn twee jongens van 16 en 17 jaar uit Zoetermeer aan in een parkeergarage aan het Onderlangs. De jongens worden er van verdacht te hebben willen inbreken in een auto. De jongens stonden bij een auto met geopende motorkap. Ze konden geen aannemelijke verklaring geven voor hun aanwezigheid. Hierop zijn de twee aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Getuigen mishandeling gezocht
Zoetermeer - De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van twee jongens achter een school aan de Werflaan op maandagavond 9 juli omstreeks 19.45 uur. De jongens, twee Zoetermeerders van 14 jaar oud, kwamen eerder op de avond twee meisjes tegen, waarbij over en weer gescholden werd. Even laten kwamen zij de meisjes in de buurt van het Langelandziekenhuis weer tegen. De meisjes waren nu echter in het gezelschap van de drie (latere) verdachten.

De slachtoffers fietsten samen op het paadje achter de school aan de Werflaan toen de drie verdachten aan kwamen fietsen. Een van de verdachten liep op het eerste slachtoffer af en begon hem in het gezicht te slaan. Toen het tweede slachtoffer op de fiets wilde vluchten, werd hij door de andere twee jongens tegengehouden en kwam ten val tegen een hek. Toen hij op de grond lag, werd hij door een van de verdachten getrapt. Het eerste slachtoffer heeft aan het voorval een gebroken kaak overgehouden, het tweede slachtoffer kwam uiteindelijk met de schrik vrij.

Het signalement van de verdachten luidt: de eerste jongen had een blanke huidskleur, leeftijd circa 19 jaar oud, lengte 1.90 meter, kortgeknipt donker haar. Hij droeg een rood-witte jas tot op de heupen. De tweede verdachte is eveneens een blanke man, ongeveer 19 jaar oud en 1.80 lang. Hij had kortgeknipt donker haar en droeg een zwart T-shirt. De derde man die alleen stond te kijken heeft eveneens een blanke huidskleur en is ook circa 19 jaar oud. Zijn lengte is ongeveer 1.75 meter. Hij had een kaalgeschoren hoofd en droeg een bruine trui met opschrift 'Lonsdale'. De politie zou ook graag in contact komen met de twee meisjes: een blank meisje van ongeveer 14 jaar oud en 1m60 lang. Het tweede meisje had eveneens een blanke huidskleur en was iets jonger en een kop kleiner dan haar vriendinnetje. (Her-)kent u deze mannen of denkt u te weten om welke meisjes het gaat, meld u zich dan bij de politie op 0800-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.