Persberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 11-07-2007

Fietser zwaar gewond: getuigen gezocht

MAARSSEN - Op zondag 17 juni (Vaderdag) is een 35-jarige man uit Vleuten rond 17.30 uur zwaar gewond geraakt bij een fietsongeval.

Op zondag 17 juni fietste de man vanuit Maarssen-dorp naar Vleuten. In de fietstunnel tussen Bloemstede en Boomstede in, kwam de man door onbekende oorzaak ten val. Hij liep hierbij ernstige verwondingen op aan zijn hoofd. Onbekenden troffen de fietser aan en belden 112.

De man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie is toen niet in kennis gesteld en heeft ter plaatse dus geen onderzoek kunnen doen. Het slachtoffer kan zich niets meer van het ongeval herinneren.

Om de toedracht van dit ongeval te kunnen vaststellen, is de politie op zoek naar de persoon/personen die hem gevonden hebben en/of getuigen van dit ongeval. De Vleutenaar is ongeveer 1.87 meter, slank postuur met kort stijl donkerblond haar. Hij droeg die zondag een spijkerbroek en een wit T-shirt en fietste op een blauw/zilveren herenfiets. U kunt contact opnemen met de politie Maarssen via 0900-8844.

Kleine vrachtauto in de sloot

KAMERIK In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juli ging een jongeman met een kleine vrachtauto auto aan de haal, belandde in de sloot en had geen rijbewijs.

Rond 02.45 uur reed een 19-jarige man uit Gouda met een kleine vrachtauto van zijn werkgever over de Ingenieur Enschedeweg, komende uit de richting van Wilnis en gaande in de richting van Harmelen. Hij verloor de macht over het stuur, raakte in de berm en belandde in de sloot. Bij het ongeval liep de 19-jarige man een bloedneus op, maar raakte verder niet gewond. Hij kon op eigen kracht uit het voertuig komen.

De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. Daarbij bleek dat de man uit Gouda in het geheel niet over een rijbewijs beschikte, zich niet kon legitimeren en de vrachtauto zonder toestemming van zijn werkgever had meegenomen. De vrachtauto moest door een takelbedrijf worden weggesleept.

De verdachte werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Blauwe zone

ABCOUDE Op dinsdagmiddag 10 juli werd van 16.30 uur tot 17.00 uur gecontroleerd op het parkeren in de blauwe zone. Daarbij werden vijftien bekeuringen uitgeschreven voor parkeren buiten de vakken en parkeren zonder parkeerschijf.

Aanrijding onder invloed

BREUKELEN Op dinsdag 10 juli kwamen twee autos met elkaar in botsing. Eén van de bestuurders had te veel gedronken.

Rond 20.15 uur botste een 75-jarige automobilist uit Harmelen op de rotonde aan de Breukelerwaard nabij de oprit naar de Rijksweg A2 tegen de auto van een 20-jarige automobilist uit Utrecht. Niemand raakte gewond. De politie kwam ter plaatse. De Harmelaar bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Beide autos moesten worden weggesleept.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Harmelaar 355 ug/l, meer dan anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Aan de drank

MAARSSEN Op dinsdag 10 juli hadden drie meisjes kennelijk behoefte aan alcoholhoudende drank. Omdat zij het niet konden kopen, besloten zij het te stelen.

Rond 16.00 uur gingen drie meisjes een winkel aan de Dr. Plesmanlaan in. Zij laadden meerdere blikjes rode wodka en een fles van hetzelfde goedje in een tas. Twee van de meisjes vonden het kennelijk te spannend en verlieten de winkel. Een derde meisje rekende enkele blikjes frisdrank af, maar niet de drank in de tas.

Een medewerker van de winkel betrapte haar en sommeerde haar de andere twee meisjes te gaan halen. Het meisje liet de tas achter, maar kwam niet meer terug. In de tas zat echter een portemonnee met personalia van één van de meisjes. De politie kwam ter plaatse en nam de portemonnee in ontvangst.

Voordat de agenten naar de woning van het meisje gingen, verscheen zij met haar vader bij de supermarkt. Zij had alles al aan haar vader opgebiecht. Het meisje, 15 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij bekende de diefstal en betoonde veel spijt.

Uit onderzoek werden de personalia van één van de andere meisjes vastgesteld: een meisje van 14 jaar en eveneens afkomstig uit Maarssen. Dit meisje zal op het politiebureau worden ontboden. Naar de identiteit van de derde verdachte wordt het onderzoek voortgezet.

Tegen het 15-jarige meisje is al proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT.

Snelheidscontroles

MONTFOORT / ZEGVELD De politie heeft op dinsdag 10 juli op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Van 14.15 uur tot 17.30 uur werd op de Provincialeweg N228 in Montfoort de snelheid van 1343 voertuigen vastgelegd, 16 bestuurders (1 %) hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogste snelheid was 69 km/u. Tevens werden vier automobilisten bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Op de Hoofdweg in Zegveld vond van 19.15 uur tot 21.00 uur een snelheidscontrole plaats. In die tijd passeerden 397 voertuigen de radar, 49 bestuurders (12 %) reden harder dan 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 50 % te hard: hij werd geflitst met 120 km/u.