Universiteit Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

11 juli 2007

Steeds meer interesse voor aanvullend academisch onderwijs

Jarige Utrecht Summer School trekt veel deelnemers

De Utrecht Summer School is deze week voor de twintigste keer van start gegaan. De Universiteit Utrecht biedt in de zomer programma's aan voor internationale studenten en promovendi. Dit jaar verwacht de Utrecht Summer School zo'n 800 studenten uit de hele wereld. Na Cambridge en Oxford is Utrecht de grootste Europese aanbieder van academische zomerprogramma's.

In de laatste jaren is het aantal deelnemers aan de Utrecht Summerschool jaarlijks gestegen, tot het recordaantal nu van 800. De Utrecht Summer School organiseert dit jaar ruim vijftig academische cursussen zoals Contempary and international conflict managment, Dutch culture in a European context en History of art: European highlights. De laatstgenoemde cursus wordt dit jaar voor het eerst aangeboden en vindt plaats in Florence en Utrecht.

Amerika, Azië en Europa

Voor een periode van een tot vijf weken komen deelnemers vanuit Amerika, Azië en Europa naar Utrecht. Via de Utrecht Summer School wordt huisvesting in studentenverblijven en appartementen geregeld. De Summer School in Utrecht staat bekend om het brede aanbod in trainingen op academisch niveau. Alle faculteiten en disciplines van de Universiteit Utrecht hebben hier een aandeel in. Dit is een van de redenen dat internationale studenten en onderzoekers in de zomer naar Utrecht komen om zich bij te scholen op hun vakgebied.

Sociaal programma

Voor de deelnemers is er ieder jaar ook een sociaal programma. Nieuw dit jaar is het filmfestival 'Dutch highlights' dat in samenwerking met filmhuis 't Hoogt in Utrecht wordt georganiseerd. Wekelijks is er een rondleiding door Utrecht en worden er sportieve en culturele activiteiten aangeboden, zoals een bezoek aan Den Haag of aan het Kröller Muller museum.

Symposium

Ter ere van het twintigste lustrum is er op 20 juli 2007 het symposium 'Progess in science and the survival of faith'. Onder leiding van prof.dr. Wiel Hoekstra worden twee lezingen gehouden door Herman Philipse, auteur van het onlangs uitgekomen luisterboek 'Wetenschap versus Religie', en Henk Becker, emeritus hoogleraar Sociologie.

Aanmelden voor het symposium kan op www.utrechtsummerschool.nl.

Meer informatie

Utrecht Summer School, Dirk Faber, (030) 253 4400, d.j.faber@uu.nl. B.g.g. Persvoorlichter Universiteit Utrecht, Peter van der Wilt, (030) 253 3705, p.m.vanderwilt@uu.nl.