Gemeente Hilversum

Besluiten van de gemeenteraad

10 juli 2007
Tijdens deze bijeenkomsten kwamen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Bouw van appartementen aan de Koninginneweg.
Wethouder Otger Meuwissen gaat, zodra de schade voor de gedupeerde omwonenden bekend is, met hen overleggen om tot een bevredigende oplossing te komen. In de bouwvergunning is door de gemeente een verkeerd bouwpeil afgegeven waardoor de bouwhoogte hoger is dan het bestemmingsplan toestaat.
Het college is van plan om een procedure te starten om het bestemmingsplan aan de grotere hoogte aan te passen. De VVD vond dat onaanvaardbaar en diende een motie met die strekking in. Die haalde het echter niet omdat de coalitiepartijen PvdA, CDA, SP en D66 tegen stemden

Een meerderheid van de raad ging akkoord met de concernjaarstukken 2006.
Wethouder Meuwissen beloofde om het milieu-uitvoeringsprogramnmna na de zomer in de commissie te brengen.
Zijn collega Jan Rensen zegde toe in de volgende jaarstukken meer aandacht te besteden aan Samenlevingsgericht Werken. Wethouder Erik Boog beloofde de financiën met betrekking tot Museum Hilversum kritisch te blijven volgen.
Wethouder Walters gaat inzicht verschaffen over de kosten van inhuur van derden en de kosten van de verschillende juridische procedures.

De gemeenteraad stond uitvoerig stil bij de Zomernota 2007. Er werden elf moties ingediend. Leefbaar Hilversum wilde niet dat de OZB voor niet-woningen extra omhoog gaat. De fractie wees er daarbij op dat bijvoorbeeld kantines van sportclubs en Museum Hilversum daarvan nadeel ondervinden. De motie kreeg buiten de steun van de VVD en DLPH echter geen meerderheid.
Een reeks moties had betrekking op het milieu. Eén ging er over duurzaamheid, een andere over het invoeren van groene zones in steden, een kleimaatneutraal Hilversum in 2030 en Hilversum Millenium Gemeente.
Wethouder Meuwissen beloofde de raad deze moties te combineren met het milieu-uitvoeringsprogramma.
De motie waarin het college werd verzocht om Hilversum kandidaat te stellen voor de groenste stad van Nederland 2008 werd door b. en w. overgenomen.
Wethouder Boog deelde raad nog mee dat er dit jaar EUR30.000,- beschikbaar is voor jongeren-initiatieven.

In verband met het reces vergadert de gemeenteraad weer op 12 september 2007.