Wageningen Universiteit

Scholieren beleven beeldententoonstelling in Wageningen

Onlangs bezochten scholieren van Vrijeschool "de Zwaneridder" in Wageningen, de beeldententoonstelling 'Een lusthof voor Linnaeus' in de botanische tuin van Wageningen Universiteit. Een aantal van de scholieren heeft zelf ook een actieve bijdrage geleverd aan de tentoonstelling, door het voorlezen van latijnse soortnamen voor één van de kunstwerken: een geluidslandschap.

Op de bijgaande foto 'beleven' de scholeren één van de kunstwerken: een begraafplaats met grafstenen voor inmiddels uitgestorven soorten van planten en dieren, een fenomeen dat driehonderd jaar geleden voor de wetenschapper Linnaeus nog onbekend was.

De tentoonstelling is ingericht ter gelegenheid van de driehonderdste verjaardag van de wereldberoemde Zweedse wetenschapper Carl Linnaeus, 'de man die planten en dieren een naam gaf'. In de botanische tuin tonen zeven kunstenaars van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen werken waarvoor zij zich hebben laten inspireren door het wetenschappelijke werk van Linnaeus en door moderne ontwikkelingen in de biosystematiek, het vak van Linnaeus. De tentoonstelling is op 16 juni geopend door de Ambassadeur van Zweden, de heer Hans Magnusson.

De tenstoonstelling is nog tot en met 29 juli van 8 uur tot zonsondergang gratis te bezoeken in Botanische tuin 'de Dreijen' van Wageningen Universiteit.

Zie ook: www.lusthofvoorlinnaeus.nl

Voor verdere informatie, een hoge resolutiebeeld of het maken van foto's kunt u contact opnemen met één van de bijdragende kunstenaars: July Leesberg, 0317 424 955, 06 15 22 35 39

Foto: Guy Ackermans

Groeten, Erik Toussaint

-------------------------------------------
Erik Toussaint
Communications Manager of the Plant Sciences Group of Wageningen UR

P.O. Box 16
6700 AA Wageningen
The Netherlands
Tel: +31 317 47 70 17
Fax: +31 317 41 80 94
Mailto:erik.toussaint@wur.nl
WWW-site: http://www.wageningen-ur.nl

The Plant Sciences Group of Wageningen UR is a collaboration of:
- Plant Research International B.V.

- Applied Plant Research (Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.)
- Wageningen University