Politie Groningen

Persberichten woensdag 11 juli 2007

Provincie Groningen, 11-07-2007 o Persberichten uit de politieregio Groningen van woensdag 11 juli 2007. Vandaag 7 berichten

Groningen: Dealer opgepakt

Op de Jacob Catsstraat heeft de politie twee Groningers, 23 en 26 jaar oud, aangehouden. Agenten zagen dat de beide mannen op de Borgwal bezig waren met een drugsdeal. Toen de heren zich betrapt voelden gingen ze er met de auto vandoor. Na een korte achtervolging werd de auto stil gezet en konden de verdachten worden aangesproken. In de auto troffen de agenten een paar bolletjes cocaïne aan. Tevens werd een hoeveelheid geld ter waarde van bijna drieduizend euro onder een stoel van de auto gevonden. De beide verdachten werden meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Groningen: geen rijbewijs

Op de Prinsenstraat heeft de politie een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de man mobiel aan het bellen was en geen gordel droeg. Nadat de auto van de man was stilgezet bleek bovendien dat de verdachte geen rijbewijs kon laten zien. Na controle bij de Rijksdienst Wegverkeer bleek dat de man geen rijbewijs bezat. Zijn auto werd stil gezet en de verdachte kreeg meerdere processen verbaal uitgereikt.

Groningen: amokmaker op studentenfeest aangehouden

Bij een studentenfeest aan de Helsinkistraat heeft de politie een 25-jarige Groninger aangehouden. De man gedroeg zich nog al gewelddadig op het feest en had enkele feestgangers mishandeld. Toen hij weigerde het feest te verlaten werd de politie geroepen. Na een verzoek van de agenten om te vertrekken, weigerde de man weg te gaan en gedroeg hij zich zeer agressief. Hierop werd de man, die zich hevig verzette, aangehouden en ingesloten in een politiecel. Tegen de verdachte werden twee aangiften van mishandeling gedaan.

Groningen: vernieling van ruiten

In een woning aan de Kerklaan heeft de politie een 29-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Agenten werden gealarmeerd dat er ruzie in de woning was. Bij de woning werd een kapotte ruit aangetroffen en agenten werden door de verdachte met veel kabaal aangesproken. De vrouw richtte haar woede op de agenten en begon hen te beledigingen en vervolgens trachtte ze hen te slaan, schoppen en spugen. Hierop is de vrouw met enig geweld aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De politie stelt een verder onderzoek in.

Veendam: beenletsel na botsing

Op de Middenweg in Veendam liep een 26-jarige man uit Muntendam dinsdagochtend beenletsel op. De man reed met zijn bromfiets over de Middenweg. Nadat hij een bestelauto had ingehaald kwam hij in aanraking met een tegemoet komende personenauto van een 22-jarige man uit Slochteren. De bromfietser had de auto niet zien aankomen en botste tegen de voorzijde van de auto, waarbij het slachtoffer ten val kwam. De man uit Muntendam moest met beenletsel naar een ziekenhuis worden gebracht.

Ten Boer: kabeldieven betrapt

Op de Oliemuldersweg in Groningen heeft de politie twee kabeldieven weten in te rekenen. Beide mannen waren met een auto gesignaleerd bij in aanbouw zijnde woningen aan de Handelsweg in Ten Boer. Getuigen zagen dat de mannen kabels wegnamen van bouwterreinen en er vervolgens vandoor gingen. Op grond van het signalement van de auto en het kenteken werden de heren in de stad aangetroffen en aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

Groningen: snelheid boetes

Op diverse plaatsen in de regio werden controles gehouden.

Uithuizen, Dingeweg, 800 gecontroleerd, 47 overtredingen, hoogste snelheid 80 km, toegestaan 50 km;

Bedum, Groningerweg, 600 gecontroleerd, 6 overtredingen, hoogste snelheid 91 waar 80 km gereden mag worden;

Groningen, Friesestraatweg, 700 gecontroleerd, 6 overtredingen, hoogste snelheid 118 km waar 80 is toegestaan;

Wildervank, KJ Vriezestraat, 18 overtredingen, hoogste snelheid 89 km waar 50 is toegestaan; Kolham, Hoofdweg, 700 gecontroleerd, 151 overtreders, hoogste snelheid 85 km waar 50 is toegestaan;

Stadskanaal, Oosterstraat, 1100 gecontroleerd, 263 overtredingen, hoogste snelheid 101 waar 50 km gereden mag worden;

Stadskanaal, Unikenstraat, 173 gecontroleerd, 77 overtreders, hoogste snelheid 84 km waar 50 gereden mag worden.