Partij van de Arbeid

Debat: 'De schaamte voor links'

10-07-2007 03:18

Op woensdag 11 juli vindt er in Amsterdam een debat plaats tussen schrijver Joost Zwagerman en vijf prominente PvdAers waaronder Wouter Bos. Het debat wordt georganiseerd door Uitgeverij Querido en Vrij Nederland naar aanleiding van het recent verschenen pamflet 'De schaamte voor links' van Zwagerman.

Ahmed Aboutaleb (Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Wouter Bos (Vicepremier, Minister van Financiën, partijleider), Adri Duivesteijn (Wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen in Almere), Diederik Samsom (Tweede Kamerlid) en Jeroen Dijsselbloem (Tweede Kamerlid) zullen in debat gaan met Joost Zwagerman. De discussie wordt geleid door Vrij Nederland-columnist Max van Weezel.

Zwagerman spitst zijn kritiek in het pamflet toe op drie wezenlijke kwesties: het normen-en-waarden-debat, problemen rond de multiculturele samenleving, en de uitholling van het onderwijs. In alle drie de gevallen is het volgens Zwagerman met name de PvdA die tekort is geschoten. Aan het einde van zijn pamflet concentreert Zwagerman zich op verschillen en overeenkomsten tussen SP en PvdA. Wat betekent het voor de PvdA dat een groot deel van de oude achterban is overgestapt naar de SP? Is het reëel en wenselijk om te streven naar een intensieve(re) samenwerking op links?

Het debat vindt plaats in de Singelkerk, Singel 452, in Amsterdam. De zaal gaat open om 19:30 uur en het debat begint om 20.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden kan via publiciteit@querido.nl onder vermelding van Schaamte voor links.