Universiteit van Amsterdam

UvA-onderzoekers werpen licht op herziening ontslagrecht

Het ontslagstelsel is al jaren onderwerp van discussie. Het kabinet heeft onlangs aangekondigd het ontslagrecht te willen versoepelen. Het Hugo Sinzheimerinstituut voor Arbeid en Recht van de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseert op woensdag 11 juli een persbijeenkomst over de voorstellen tot herziening van het ontslagrecht. De bijeenkomt wordt geleid door prof. mr. Jaap van Slooten en prof. mr. Evert Verhulp, beiden aan de UvA verbonden als hoogleraar Arbeidsrecht.

Na veelvuldige vragen van journalisten is bij het Hugo Sinzheimerinstituut een goed inzicht ontstaan in de vragen die het herzieningsvoorstel met zich meebrengt en in de valkuilen in de verslaglegging over dit onderwerp. De bijeenkomst is er niet op gericht om (directe of indirecte) publiciteit te generen, maar om het voorstel in een deugdelijk juridisch kader te plaatsen en toe te lichten, en zodoende de berichtgeving over dit politiek en maatschappelijk belangrijke vraagstuk verder te helpen.

Na een korte inleiding over het huidige ontslagrecht en de (vele) gebreken daarvan, en de gevolgen van die gebreken voor de arbeidsmarkt en de economie, gaan de sprekers in op de inhoud van de wijzigingsvoorstellen, en plaatsen zij deze in het juiste juridische kader. De bijeenkomst heeft een informeel karakter, zodat er alle ruimte is voor vragen, opmerkingen en discussie.

Tijd en locatie

De persbijeenkomst vindt plaats op woensdag 11 juli, van 14.00 tot 16.00 uur, in zaal A 128 van de Oudemanhuispoort 4-6, Amsterdam.

Toegang vrij. Journalisten die de bijeenkomst willen bijwonen, wordt verzocht zich vooraf aan te melden via e-mail: M.J.Jongste@uva.nl.