Saxion Hogescholen
BR>

vr 06 juli 2007

Gediplomeerden Saxion werken aan veiligheid

De eerste lichting studenten van de opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) van Saxion Hogescholen Deventer ontvangt op woensdag 11 juli haar diploma. Afgestudeerden van de IVK-opleiding zijn bestuurlijk en juridisch geschoold. In hun studieprogramma staat veiligheid en leefbaarheid centraal. Het hbo-bachelor diploma staat garant voor afgestudeerden die (on)veiligheid en (on)leefbaarbeid kunnen analyseren en aanpakken.

Eén van de studenten die het diploma ontvangen, is Anne Bijnen (25). Zij verrichtte haar afstudeeronderzoek bij het Team Maatschappelijke Ontwikkeling en Milieu van de gemeente Deventer. Zij heeft onderzoek gedaan naar een heldere structuur en aanpak van overlastgevende jongeren. Voor haar afstudeerscriptie heeft zij onder andere onderzoek gedaan naar het aantal jongeren dat veelvuldig met politie en justitie in aanraking komt. Daarbij heeft zij een voorstel gedaan voor de wijze waarop deze jongeren langdurig begeleid en gevolgd kunnen worden.

De gemeente Deventer is blij met het onderzoek. Met dit onderzoek krijgt zij een steeds beter beeld van de groep jongeren die regelmatig met politie en justitie in aanraking komt en ook meerdere problemen heeft. De gemeente kan jaarlijks volgen hoe deze groep zich ontwikkelt. Na de zomer neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit over de voortgang van de aanpak van deze "multiprobleem" jongeren.

Afgestudeerden van de IVK-opleiding kunnen zowel binnen de publieke sector als de profit sector een baan vinden. Hierbij valt te denken aan functies als coördinator veiligheid bij een gemeente of ambtenaar rampenbestrijding, maar ook aan functies als coördinator evenementenbeveiliging en wijkcoördinator veiligheid en leefbaarheid.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------