Ingezonden persbericht


Binnenstadsmanagement Hoorn Hoorn op Woensdag

Met ingang van 11 juli zijn de markttijden aangepast. De markt is geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.

Kiddies Hoorn
Woensdag 11 juli

KOM VERKLEED NAAR HOORN EN WIN EEN PRIJS!

Op de Roode Steen wordt een heuse catwalk gebouwd. Het is de bedoeling dat kinderen zich zo mooi en origineel mogelijk aankleden en naar dit plein toekomen. Voor een bijpassende schmink of make-up wordt gezorgd. In drie rondes worden de deelnemers beoordeeld door een deskundige jury. Deze rondes zijn om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.

De jaarlijkse Ponydag op de Gedempte Turfhaven wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Het Paard. Dit evenement staat bol van de activiteiten en spelletjes waarbij kinderen en hun pony's centraal staan. Het programma begint om 11.00 uur met een recreatiekeuring en een keuring van de bestgaande pony's. Vanaf 13.00 uur is het tijd voor de Openlucht Ponylunch, een unieke gebeurtenis waarbij zo'n 125 pony's en hun baasjes aan de lange tafels genieten van een lunch. Het thema voor de verkleedshow is dit jaar Hoorn 650 jaar. Gezien het overdonderende enthousiasme van de deelnemers in voorgaande jaren twijfelt de organisatie geen moment aan de creativiteit van de deelnemers en wordt een daverende show verwacht. Het showblok start om 14.00 uur. Vanaf 15.00 uur is het ringsteken aan de beurt en om 15.30 uur is het tijd voor de mini-hemdenrace. De dag wordt afgesloten met een stadsoptocht waarbij de pony's dwars door de Stadskroeg mogen wandelen.

Programma (van 10.00 tot 17.00 uur)
Antiek- en curiosamarkt: Kleine Noord
Ambachtenmarkt/creativiteitsmarkt: Gouw
Boekenmarkt Nieuwstraat
Kunstmarkt: Breed
Ponydag Hoorn Gedempte Turfhaven
Verkleedwedstrijd op de catwalk Roode Steen

Binnenstadsmanagement Hoorn Hoorn op Woensdag
Clowntjesdag XXL
Woensdag 18 juli

De Clowntjesdag is weer terug! En omdat de stad Hoorn haar 650-jarig bestaan viert nu nog grootser dan ooit tevoren. Het wordt een spektakel met allerlei verschillende gratis kinderattracties, van draaimolens tot springkussens. In totaal komen ruim 30 attracties te staan. De kinderattracties staan op de Gedempte Turfhaven, Kerkplein en de Noorder Veemarkt.

Op de Roode Steen worden de Mega Summergames georganiseerd door Sportopbouwwerk. Naast de sportieve activiteiten die Sportopbouwwerk organiseert (boardingvoetbal, trampolinespringen, luchtkussens en uni hockey), wordt door stichting Netwerk aangehaakt op het thema Clowntjesdag met schminken, ballonfiguren maken en diverse spelletjes.

Naast deze twee onderdelen kunnen kinderen worden omgetoverd tot ware clowns bij een van de vele schminkkramen. Ook is er een Zingende Clown om bij de mensen een lach op het gezicht te toveren.

Naast dit alles wordt er ook nog een draaiorgeldag georganiseerd door Stichting Hoorn 650. Op verschillende locaties in de stad staan draaiorgels te spelen die zodoende het evenement muzikaal omlijsten.

Programma (van 10.00 uur tot 17.00 uur)
Antiek- en curiosamarkt Kleine Noord
Kunstmarkt Breed
Boekenmarkt Nieuwstraat
Kinderattracties Gedempte Turfhaven en Dal
Kerkplein en Noorder Veemarkt (kop Kleine Noord) Hobbyisten en creativiteitsmarkt Gedempte Turfhaven, Gouw Mega Summergames Roode Steen
Draaiorgels Diverse locaties

---- --