Nederlandse bedrijven mikken op Chinese milieu

10/07/2007 08:00


Fundamental Export Ltd


China staat bijna dagelijks in het nieuws vanwege de grote milieuproblemen door vervuiling van grond, water en lucht. In tegenstelling tot vele berichten neemt de Chinese overheid de problematiek serieus, onlangs heeft ze aangekondigd om 140 miljard euro in de milieusector te investeren. Hierbij is men vooral op zoek naar oplossingen voor de verwerking van vast, vloeibaar en gevaarlijk afval. Op dit moment wordt de meeste technologie geïmporteerd vanuit het VK, Duitsland, Frankrijk en de VS. Gezien de positie van Nederland, als één van de meest geavanceerde landen op het gebied van milieutechnologie, biedt deze markt grote kansen voor Nederlandse bedrijven.

Dit najaar wordt een eerste handelsmissie naar China georganiseerd voor Nederlandse leveranciers van milieutechnologie. De deelnemende bedrijven krijgen de unieke mogelijkheid om de belangrijkste opdrachtgevers in China te ontmoeten, waaronder de Ministry of Construction, het ministerie dat verantwoordelijk is voor het bouwen van nieuwe afvalverwerkingscentrales én SEPA, het Chinese staatsbureau voor milieubescherming. De handelsmissie, uitgevoerd in opdracht van de EVD, wordt georganiseerd door Fundamental Export en de Universiteit van Wageningen en zal voornamelijk rondom Beijing plaatsvinden.

Initiatiefnemer van het evenement, Jochem Geheniau, "De Chinese markt biedt goede kansen voor Nederlandse ondernemers. De komende jaren wordt er in China veel geïnvesteerd in technieken en totaaloplossingen voor het verwerken van huishoudelijk, commercieel, en industrieel afval - van sorteermachines en vuilniswagens tot complete installaties voor waterzuivering, compostering en afvalverbranding. We zijn zeer verheugd dat de overheid in China ons de kans geeft om met hen in gesprek te gaan hierover.".

De handelsreis vindt plaats van 4 tot 9 november en richt zich op Nederlandse bedrijven en consortia van bedrijven die technologie of complete oplossingen kunnen leveren op het gebied van afvalverwerking. Meer informatie over het deelnemen aan de handelsreis www.fundamentalexport.nl/china2007.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jochem Geheniau 0031(0)615870450, jg@fundamentalexport.nl.

http://www.fundamentalexport.nl/china2007